X

Prisutdelning för Den hållbara idén

29 september 2021 Igår, 28 september, fick vi nöjet att dela ut priset till Den hållbara idén, som delades mellan brf Vårlöken i Kungälv och brf Nolered i Torslanda.
den hållbara idén

Vi uppmuntrar goda idéer för bättre och mer hållbara boenden. Därför instiftade vi hållbarhetspriset Den hållbara idén förra året. I år delades vinstsumman på 25 000 kr mellan brf Vårlöken och brf Nolered.

Brf Nolered har efter en förfrågan från Länsstyrelsen skapat en livsmiljö för det rödlistade guldsandsbiet. För att ge biet den boendemiljö som den trivs i anlades förra året en äng med en sandhög samt inköp av ängsvädd och åkervädd. Sandhögen fungerar som bo för guldsandsbiet och ängsvädden och åkervädden hämtar biet nektar ifrån. Brf Vårlöken har på ett föredömligt sätt arbetat med att få ner energiförbrukning och fått in grön energi i föreningen. Vinnar-idén är att installera solceller som täckmaterial vid den kommande takomläggningen.

Priset delades igår ut av styrelseordförande Lena Carlberg på plats hos de respektive bostadsrättsföreningarna, som mottog sin del av prissumman.


Stäng artikel