X

De första hyresgästerna har flyttat in i Copartment

07 september 2021 De första hyresgästerna har nu flyttat in och börjat göra sig hemmastadda i Copartment-huset på Kobjer i Lund.
Lena Tschanhenz, en av de boende som flyttat in i Copartment

Inflyttningen påbörjades den 1 september och i snart en vecka har nya hyresgäster funnit ett nytt hem i Copartment-huset. Sakta men säkert börjar de boende lära känna varandra och få en vardag i det gemensamma boendet.

- Trots att det gått mindre än en vecka har de boende redan haft spontana gemensamma middagar och hittat på andra sociala aktiviteter tillsammans. Det gick mycket snabbare än vad vi förväntade oss. Nu ser vi fram emot att påbörja vår onboarding-period som lägger grunden för en enkel och givande livsstil, berättar Markus Linhardt, vd för 20-30 Coliving, som driver community-verksamheten i huset.

En av de som flyttat in är Lena Tschanhenz. Hon kommer från Österriken och läser till sin masterexamen i accounting på Lunds Universitet. 

- Att flytta till Copartment har en jättebra start på mitt liv i Sverige och redan första dagen träffade jag riktigt trevliga människor. Första kvällen här i huset spelade vi Trivial Pursuit på svenska, vilket var svårt men riktigt kul och ett bra sätt att lära sig språket. Här bor en härlig mix av personer med olika nationaliteter så som Nederländerna, Marocko, Rumänien, Österrike, Luxemburg och USA, berättar Lena.

På frågan om vad Lena uppskattar mest med Copartment-konceptet svarar hon: - Allt är riktigt bra organiserat med både privata och delade hyllor i köket och även möjligheten att använda de delade ytorna för olika syften. Detta tillsammans med den delade servicen gör att det knappast kan bli enklare än såhär att leva tillsammans med andra.

Innan Lena flyttade till Copartment bodde hon i egen lägenhet, men tycker att det är ett större värde i att leva i delat boende så som Copartment erbjuder.

- Här får jag det bästa av två världar; ett privat rum och egen yta samtidigt som jag kan ta del av de sociala ytorna och ett community med härliga grannar, säger Lena.

Vill du också vet mer om Copartment och ha möjlighet att flytta hit? Läs mer på hsb.se/skane/copartment eller skicka ett mejl till hyresratt-skane@hsb.se


Stäng artikel