X

Äldre än huset – HSB uppvaktar Greta, 100

13 januari 2021 För nära 60 år sedan, 1962, flyttade Greta Bråhagen in i den då splitternya hyreslägenheten på Spånehusvägen i Malmö. När hon nu fyller 100 trivs hon lika bra som då. ”Jag trivs utmärkt här”, säger hon när HSB Sundsfastigheter uppvaktade henne med blommor.

I lägenheten mittemot Sorgenfriskolan har Gretas barn växt upp, och Greta har kunnat sköta sig själv.

– Jag har alltid kunnat göra som jag själv velat, och jag trivs mycket bra. För ett par år sedan undrade jag om jag kunde få ommålat, och då sa ni att visst fick jag det. Men det behövs knappast, säger Greta som tagit väl hand om sin bostad.

Under flera år har Lennart Eckerholm, förvaltare på HSB Sundsfastigheter, haft kontakt med Greta, och de båda hyser stort förtroende för varandra.

– Ibland ringer hon mig med frågor, eller vill upplysa om något som är fel. Hon är en väldigt trevlig hyresgäst som vet hur ett boende skall skötas, och skojsam är hon också, säger Lennart Eckerholm.

Vid uppvaktningen på 100-årsdagen fick Lennart tyvärr stanna utanför, med tanke på pandemin och Gretas säkerhet. Blommorna överräcktes i dörren till dottern Agneta.

– Annars hade jag bjudit in er! Men när det här är över ska jag bjuda på öppet hus, och då måste du komma! Manade hon Lennart.


Stäng artikel