X

Nätverksträffar för engagerade medlemmar

01 oktober 2021 Sedan ett par år tillbaka har vi på HSB Skåne arbetat för att få fler unga att engagera sig i sitt boende och i styrelser i bostadsrättsföreningar. Träffarna har olika teman, men alla med samma syfte – att bidra till utveckling oavsett om det handlar om styrelsearbetet, arbetslivet eller privatlivet.
Trine Grönlund

Torsdagen 23 september hölls den första fysiska träffen sedan pandemin erövrade världen. Ämnet handlade om mental hållbarhet och att arbeta hjärnsnällt. Några få engagerade deltagare fick ta del av Trine Grönlunds inspirerande föreläsning och diskussioner i hur vi kan bli bättre på att både ta hand om och träna upp vårt fokus, hjärnan och vår mentala hälsa. Deltagarna erbjöds även fortsatt delaktighet i Trines digitala program för mental hållbarhet.

- Föreläsningen med Trine var mycket uppskattad och inför den fick vi frågor om att hålla den även för andra målgrupper. Vi planerar därför en ny träff i början av 2022 då det också kommer att finnas möjlighet att ta del av hela Trines program för mental hållbarhet, säger Moa Mitchell, kommunikatör på HSB Skåne.

Nätverksträffarna för unga engagerade personer startade redan 2019. Under pandemiåret 2020 gick flera av dem över till digitala möten, men ämnena har fortsatt varit sådana som berör och engagerar. När träffarna nu åter kan bli fysiska planeras åter cirka fyra träffar per år.

- Vi märker att det finns ett intresse för dessa träffar och att det är lärorikt för unga personer som är engagerade att ha ett forum där de kan träffas och diskutera bland annat frågor som rör styrelsearbetet. Att ämnena dessutom spänner över ett bredare spektrum är ett stort plus, säger Malin Bengtsson, kommunikatör på HSB Skåne.

Nyfiken på kommande träffar eller framtida föreläsningar oavsett målgrupp? Ta en titt i vårt kalendarium här på hsb.se.


Stäng artikel