Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

När du har frågor om ditt bosparande

Välkommen att höra av dig till oss vid frågor om ditt bosparande. Här hittar du kontaktuppgifter till HSB och vår samarbetspartner Danske Bank.

Bankfrågor

HSBs bosparande förvaltas av Danske Bank. När du har ett bankärende kan besöka HSBs sidor på Danske Banks webbplats eller kontakta deras VIP-nummer för HSBs bosparkunder på 0752 – 48 10 20.

Frågor om bosparandet

Har du frågor som rör bosparandet som till exempel antal bosparpoäng, bosparregler, eller frågor kring vår nyproduktion eller våra hyresrätter? Läs våra frågor och svar eller vänd dig till din regionala HSB-förening. Eftersom bosparandet är sekretessbelagt så kan HSB-föreningen endast besvara allmänna frågor. 

HSBs bosparande har flyttat till Danske Bank

Har du ännu inte flyttat ditt bosparande? Då är du välkommen att kontakta HSB i din region så hjälper vi dig. Välkommen att flytta med oss för att få tillgång till fler fonder, bättre ränta på ditt bosparkonto och för att behålla dina bosparpoäng som kan ge förtur till HSBs bostäder.

Kontakta HSB i din region

Regler för HSBs bosparande
Här hittar du HSBs Bosparregler som gäller från 1 januari 2020

HSBS bosparande erbjuds i samarbete med Danske Bank.
Dina pengar på HSB Bosparkonto och HSB Fasträntekonto skyddas enligt den danska insättningsgarantin som kallas Garantifonden. Den ger skydd för ett belopp motsvarande högst 100 000 euro per insättare. Du har äganderätt till fondandelar i HSB Depå. Fondandelarna hålls därför åtskilda från bankens egna värdepapper och därmed har du rätt att få ut dem vid bankens eventuella konkurs. Skulle det mot förmodan vara så att en kunds värdepapper har blandats med bankens egna, träder det danska investerarskyddet in, där kunden kan få ersättning med upp till 20 000 euro. Utbetalning av ersättning görs av Riksgäldskontoret. För mer information om Garantifonden, besök danskebank.se och garantifonden.dk.

Observera att de pengar du placerar i fonder kan både öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.