Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

”Vi fick bostad via bosparande”

Efter ett och ett halv års bosparande kunde Love Jansson och hans familj få drömlägenheten i centrala Malmö. – Tidigare visst jag ens att bosparande fanns, nu tipsar jag alla om det, säger han.

Det började med ett samtal med en vän. Vännen, liksom Love och hans fru Angelica, letade lägenhet och berättade att han hade börjat bospara hos HSB.

Kände inte till bosparandet
– Jag hade ingen koll på vad bosparande var, men han förklarade att det var lite som en kö där du sätter in pengar varje månad. Och ett sparande är ju alltid bra att ha så jag fixade det och godkände autogirot, och sen var det klart, berättar Love.

Love, Angelica och de två barnen som tidigare bodde i en lägenhet i andra hand var på jakt efter ett eget boende. Men att köpa en lägenhet i centrala Malmö var inget de hade resurser till då, och att hitta en hyresrätt var inte helt enkelt.

Fick bostad efter ett och ett halvt år
Lite tur hade ändå Love och Angelica. Ett och ett halvt år efter att de hade börjat bospara dök en ledig lägenhet upp hos HSB i precis det område de var intresserade av. Kontraktet skulle påbörjas omgående, och eftersom Love och Angelica bodde i andra hand kunde de tacka ja till den nya lägenheten.

I juli flyttade de in, och de trivdes från första stund.– Det är en tvåa på 70 kvadrat på översta våningen med snedtak och öppen planlösning – precis det vi gillar. Dessutom finns här en stor innergård där vi kan vara trygga med att släppa ut barnen och leka, trots att vi inte är med och passar hela tiden. Det är som i förorten, trots att gågatan bara är ett kvarter bort, så läget är fantastiskt.

Fortsätter att bospara för framtiden
Trots att de nu har fått sin drömlägenhet och planerar att bo där i många år fortsätter Love ändå att bospara.

– Spara ska man ändå göra, och det här sparandet ger dessutom en chans att få en bostad framöver. Antingen om vi vill köpa något eller flytta till en annan ort, eller när barnen blir stora och vill flytta hemifrån. Jag vill egentligen tipsa alla om att bospara, det är en väldigt bra trygghet säger han.