Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB stödjer Somalia Bandy

10 juli 2015 Somalia Bandy har under en tid sommartränat på en asfaltsyta som tillhör bostadsrättsföreningen Myren i Borlänge. Efter klagomål från några av de boende har styrelsen i föreningen inte kunnat tillåta att sommarträningen bedrivs på föreningens mark. HSB har kontaktat Borlänge kommun som garanterar att Somalia Bandy ska få ett nytt ställe att bedriva träningen på. HSB stödjer även Somalia Bandy med 20 000 kronor för att verksamheten ska kunna fortsätta att utvecklas.

– Det känns bra att Somalia Bandy nu kommer att kunna fortsätta sin sommarträning som vanligt. En sådant inspirerade integrationsarbete som det här i grunden handlar om måste naturligtvis stimuleras. HSB stödjer därför Somalia Bandy med 20 000 kronor så att spelarna och klubben ska kunna utvecklas ytterligare, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB Riksförbund.

– Det känns skönt att det här fått en snabb lösning. Det är inte en helt enkel fråga för en bostadsrättsförening att hantera, träningsplaner är ju ytterst en fråga för kommunen att lösa. Men nu har vi tillsammans hittat en väg fram som vi tror att alla är nöjda med, säger Britt-Marie Södarv, ordförande HSB Dalarna.

För mer information, kontakta:

Britt-Marie Södarv, ordförande HSB Dalarna, 070-549 48 01
Anders Lago, förbundsordförande HSB, 070-851 84 61