Ekonomi

Brf Hagen har, som alla andra bostadsrättsföreningar i HSB, fullt ansvar för föreningens ekonomi. Vi köper visserligen ekonomitjänster som t.ex. bokföring, fakturabetalning, lånehantering och bokslut av moderföreningen, HSB Göta, men det är alltid föreningen som genom sin styrelse ansvarar för att verksamheten bedrivs på ett riktigt sätt.

Budget...

HSB-kontoret tar inför varje årsskifte fram ett budgetförslag för det kommande året. Detta förslag granskas av föreningens styrelse, som gör ändringar och kompletteringar i förslaget innan budgeten fastställs. Budgetbeslutet omfattar bland annat månadsavgifter för det kommande året, underhållsplaner och större investeringsbeslut.

...blir bokslut...

När året är slut tar HSB-kontortet fram ett förslag till bokslut, som skickas ut till föreningen. Styrelsen granskar förslaget och tar ställning till hur eventuell vinst eller förlust ska disponeras.
Samtidigt granskar HSB:s revisor och den föreningsvalda revisorn räkenskaperna. Revisorerna sammanfattar sina iakttagelser i en revisionsrapport som ska presenteras för föreningsstämman. 

...och stämman avgör.

Vid föreningsstämman presenterar styrelsen sitt förslag till bokslut i en årsredovisning som innehåller en textdel och en ekonomisk del med resultat- och balansräkningar samt revisionsrapporten från revisorerna. Efter denna föredragning är det upp till föreningsstämman att antingen bevilja eller avslå ansvarsfrihet för styrelsen.