Till alla medlemmar i Brf Kråkan

17 december 2015

Nötskrikan

Gården är nu färdigställd. De gamla plattorna är ersatta med nya. Kommunen har ju också gjort i ordning sin del av markytorna mot parkeringsplatsen mot kyrkan och även asfalterat trottoaren. Gavelväggen mot kyrkan är tvättad och impregnerad för att skydda mot framtida vatteninträngning. Väggarn i passagen in mot gården är också tvättade p.g.a. mögelpåväxt.

En del mindre arbeten återstår. Bland annat kommer vi att till våren bygga en mindre sandlåda på gräsmattan uppe vid grillplatsen.

Södra Kyrkogatan

Som ni alla förmodligen redan sett så har vi fått en helt ny plantering utefter Södra Kyrkogatan. I samband med detta arbete lät vi gräva upp marken utefter vår föreningslokal på grund av att vi vid flera tillfällen har haft stor vatteninträngning i lokalen. Det visade sig att dräneringen behövde bytas och det var också en spricka i fasaden som fick lagas. Man har nu också lagt på isolering på väggen för att få det mer hållbart. I samband med detta arbete tog vi bort de gamla plattorna och ersatte med nya.

Höken

Även här har utförts  en hel del arbeten med trädgården. Här har vi bl.a. ett nytt staket vid trappan, kantsten runt våra planteringar för att inte jorden skall ta sig ut på plattorna och det blir lättare att hålla rent. Även en del gamla växter och träd har tagits bort och vi har planerat nytt. En del jordytor har tagits bort intill fastigheterna och ersatts med sand och kullersten för att skydda fastigheterna från vatten.

Belysning i passagerna från Södra Kyrkogatan och in på gården är uppsatt.

Våra ovan nämnda arbeten på våra gårdar ser vi som ett led i "hållbar utveckling". Gårdarna skall kunna inbjuda till trivsel och samvaro för våra medlemmar. Och att ha fin och trevlig utemiljö höjer värdet på våra lägenheter.

Därför är det viktigt att vi respekterar ordningsreglerna och att inte slänga skräp och fimpar utan tar med detta eller lägger i våra papperskorgar på gårdarna.

Bredband

Vi har fått ett erbjudande från Bredbandsbolaget som vi antagit och där vi nu kommer att få en snabbare hastighet. 250/100 Mbit i stället som tidigare 100/100 Mbit. Detta utan extra kostnad för föreningen eller för boende.

Bastun/Motionsrum

Här har vi fräschat upp och iordningställt, så där går både att träna och bada bastu. Vi skall göra en del kompletteringar efter årsskiftet.

Soprummen

Här jobbar vi kontinuerligt för att få bra ordning och reda i våra soprum för att på det sättet få ner kostnaderna för hanteringen. Vi har nu kärl för wellpapp/kartonger, förpackningar, tidningar, flaskor och vita och svarta påsar.

Tänk på att vika eller trampa sönder kartonger så att detta tar mindre plats.

 

Vad händer under år 2016?

Hissrenovering

Våra hissar är i stort behov av renovering. Vi har anlitat en hisskonsult som gått igenom alla våra hissar och vi kommer att utföra dessa åtgärder.

Byte av styr och drivsystem.

Ny inredning av hisskorgar samt belysning.

Nya hissfronter med automatdörrar.

DETTA ARBETE KOMMER ATT UTFÖRAS UNDER 2016 OCH VI KOMMER ATT HA EN EXTRA INFORMATION KRING DETTA I FEBRUARI MÅNAD 2016. SEPARAT KALLELSE KOMMER TILL DETTA MÖTE I GOD TID. DÅ KOMMER VI ATT PRESENTERA TIDPLANEN OCH HUR HISSARNA KOMMER ATT SE UT.

Trappuppgångar

I samband med bytet av hissarna tittar vi samtidigt på hur våra trappuppgångar skulle kunna upprustas med ny färg, golvbeläggning, belysning etc. Men detta kommer inte att ske samtidigt utan kanske först år 2017. Vi måste ta hissarna först.

Nästa års stämma kommer att hållas tisdagen den 10 maj, men först kommer vi att kalla till ett informationsmöte i februari (datum ännu ej bestämt) enligt ovan kring våra hissar.

Hemsidan

Vår hemsida uppdateras kontinuerligt. Gå gärna in och sök information på www.brfhsbkrakan.se.

Vi har god ekonomi i föreningen och kommer inte att höja några avgifter år 2016.

Med detta vill vi önska er alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!
Styrelsen Brf Kråkan