Till alla medlemmar i Brf Kråkan

26 november 2016

Hissar

Alla hissar är nu inom kort renoverade. Vi har gjort en investering på renovering av hissarna på 5 miljoner ( inklusive moms) och vi är väldigt nöjda med resultatet. RC Hissar har gjort arbetet mycket tillfredställande och utan problem och vi har lyckats gör investeringen " med egen kassa ". Alltså vi har haft en god likviditet under året och kunnat göra detta utan nya lån.

 

Gårdarna

Vi har satsat på att gör våra gårdar trevliga med nya planteringar och på Torstenssonsgatan 39 och 41 har vi gjort hela gården i samband med att vi sålt en hyresrätt till bostadsrätt. Där har vi även tvättat fasaderna eftersom det var påväxt av mossa.

På båda gårdarna  har vi sett till att växter och planteringar hålls i ordning. Planterat nya buskar och lökar för att göra miljön trevlig för alla som bor här.

" Hållbar utveckling " är vårt motto och det höjer även värdet på våra bostadsrätter.

 

Bredband

Vi har ett avtal med Bredbandsbolaget , så alla i föreningen har bredband som ingår i avgiften. För er som inte har Bredbandsbolaget och vill byta kan man bara ringa till deras kundservice på 0770-777000. Då säger man att man är medlem i Brf Kråkan, Borås som har ett gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget och får man då tillskickat en router. Kostnaden för frakten får varje medlem stå för själv, ( ca 100kr).

 

Soprummen

Vi har i samråd med Borås Energi satt upp nya anslag vad gäller i soprummen. För att hålla kostnaderna nere är det viktigt att alla nu följer detta!! Följ instruktionerna som är uppsatta på varje container. Ställ inget på golvet för så får vi betala extra!

 

Bastu/Träningslokal

Nytt bastuaggregat är installerat. Och nu finns det löpband, träningscykel , hantlar som alla kan använda. Ni kan gå in med egen nyckel, SÅ DET ÄR BARA ATT BÖRJA TRÄNA!!

 

Föreningslokalen

Genomgår just nu en renovering för att vi skall kunna göra den tillgänglig för olika aktiviteter för er medlemmar. Vi kommer att införskaffa nya möbler , belysning etc. Lokalen kan inte användas förrän i januari då allt är klart.

 

Visionsgruppen

I Brf kråkan har vi en visionsgrupp som består av tre medlemmar i styrelsen som har med en enkät till er alla för att få synpunkter. Dessa synpunkter är sammanställt och utskickat till alla medlemmar.  Tack till alla som har deltagit. Vi är givetvis att även fortsättningsvis intresserade av att få synpunkter och förslag.

 

Framtida investeringar och kostnader

Vi går nu vidare med att göra i ordning våra trapphus. i "olika  steg". Vad som är aktuellt är att vi börjar med all  belysning. Vi har trapphusbelysning  som är från 1984  och håller inte måttet vad gäller energiåtgång. ( Om vi byter belysning så har vi igen investeringen på ca 2 år). Därefter går vi vidare med säkerhetsdörrar, målning , etc.

Vi kommer att återkomma med information angående detta.

 

Slutligen vill vi i styrelsen önska er en GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!