Nyhetsbrev 2022

08 november 2022 Följande nyhetsbrev kommer i dagarna att delas ut till samtliga hushåll. Bifogar bilagorna till nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev 2022 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det dags för höstens nyhetsbrev. Ett infobrev där vi sammanfattar delar av vad styrelsen har arbetat med under året samt viktiga saker som ni alla behöver få ta del av. 

 

Det har under året pågått en hel del större renoveringar och upprustningsarbeten i vår förening: Bland annat har trapphusen målats i samtliga flerfamiljshus och det har lagts nya tak på radhusen. 

 

Det senaste är även att vi har skaffat ett bokningssystem av övernattningslägenheterna samt fritidslokalen. Detta betyder att via vår hemsida kan man se när det är ledigt och att man även då kan göra bokningen där digitalt. Självklart så kan man som vanligt komma till expeditionen eller ringa oss i styrelsen eller maila så hjälper vi till med detta. Vi planerar att starta bokningssystemet från nyår. Håll utkik på hemsidan! https://www.hsb.se/gota/brf/norrangen/. I samband med införandet av detta system så kommer avgifterna höjas för övernattningsrum från 150 kr till 200 kr/ natt och Fritidslokalen kommer höjas från 200 kr till 250 kr.  

 

Ekonomin i föreningen har under flera år varit mycket bra och är så framledes, men med aktuellt världsläge och ekonomiska förutsättningar så har styrelsen beslutat att sätta ett par projekt på paus; indragning av fiber/internet samt laddstolpar för elbilar.  

 

Som ni alla vet så har kostnaderna för el ökat och omförhandling av räntorna på vissa av våra lån har gjorts vilket medför att för att hålla vår budget i balans så behöver vi med nästkommande år höja våra avgifter för varje lägenhet. För att hålla budget helt i balans så skulle en höjning på 13,5 % behöva göras, men styrelsen har beslutat att från 2023 höja årsavgifterna på lägenheterna med 10 %.  

 

I övrigt så har vi för närvarande en vattenskada i Fritidslokalen vilket betyder att denna tillfälligt ej kan hyras ut. Håll koll på vår hemsida där vi kontinuerligt uppdaterar denna med information. https://www.hsb.se/gota/brf/norrangen/. Tyvärr kan vi ej heller ha något Glöggmingel där med information och samkväm. Vi får spara detta tills lokalen är återställd.  

 

I bifogad bilaga finner ni även information om att det åter är dags att rensa våra cykelförråd. Tänk på att detta ej är några allmänna förrådsutrymmen, utan det är cyklar som ska förvaras där och inget annat. Ni finner även en behovsinventering för laddstolpar elbil.  

 

Vi närmar oss även snart 1: a advent! Ett ypperligt tillfälle att se över så att just Din Brandvarnare fungerar!  

 

Vi fortsätter i övrigt att tillsammans verka för en trygg och attraktiv boendemiljön med allt vad det innebär. 

 

Styrelsen passar på att hälsa God Jul och Gott Nytt år! 

Expeditionen är stängd den 27/12 och den 3/1. Åter öppet den 10/1!