Radonmätning

29 november 2022

Idag har det gått ut i via lappar i brevlådan information till en del lägenheter i vår förening. Det gäller följande:

Vart 10:e år kräver Miljö och hälsoskyddsnämnden att alla Bostadsrättsföreningar ska göra en radonmätning och registrera in detta resultat.  

Det är nu dags för oss i BRF Norrängen att göra detta. 

Just DIN lägenhet har blivit utvald, det är ca 5 lägenheter per huskropp som blivit utvalda till detta. Det är viktigt att det genomförs på korrekt sätt. Mätningen kommer göras någon gång under jan-mars, mätningen ska pågå under minst 2 månader.  

 

Den nationella referensnivån för radon i bostäder är 200 Bq/m3 och det är olämpligt om denna nivå överskrids. Enda sättet att upptäcka radon är att göra en mätning. Därav vikten att vi genomför detta för allas vårt intresse.  

 

Du som blivit utvald kommer inom kort få hem 2 dosor som ska placeras i din lägenhet under 2 månader. Dessa ska sedan lämnas in till oss i styrelsen som kommer registrera dessa och skicka dem till företaget som kommer analysera resultatet. I samband med att du får dosorna så kommer du få ytterligare information om hur dessa ska placeras etc. 

 

Du kommer sedan när det är dags att samla in dosorna- få ytterligare en lapp med påminnelse kring detta och vart du ska lämna dem. 

 

Har du frågor kring detta var vänlig kontakta oss i Styrelsen.  

Välkommen till exp. tisdagar kl 18-19 alt mailledes info@brfnorrangen.se