Information från styrelsen april 2022

02 maj 2022 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i april 2022:

 

  • Tack till alla som hjälpte till med vårens städdag! Genom städdagarna får vi dels ett finare område, dels sparar vi pengar genom att inte behöva anlita entreprenör i samma utsträckning. Beskärning av vissa träd (främst körsbärsträd) kommer genomföras under rekommenderad tid (sensommar) av WeFix.
  • Några boende har rapporterat att fåglar tar sig in på vinden. Det sitter nät vid takfoten på insidan och om detta är helt kan fåglarna inte ta sig in på själva vinden. Däremot kan de picka på huset och dra ut tussar av isolering. De kan även försöka bygga bo på utsidan av nätet. Vi uppmuntrar boende att kontrollera att nätet vid takfoten är helt om man har möjlighet – detta görs enklast från insidan. Om nätet är skadat och fåglar tagit sig in på vinden eller byggt bo, lägg en felanmälan till HSB så att problemet kan åtgärdas. Ta gärna en bild – detta kan underlätta.
  • Utbyte av de vita skärmarna (”planken”) på uteplatserna kommer läggas till i underhållsplanen för 2023/24. Utbyte av dessa har tidigare inte legat i planen.
  • Styrelsen har antagit offert från Kompan om utbyte av gungställningar gård 1 & 3, samt utbyte av underlag lekplats på gård 2 till flis enligt stämmobeslut. Även lekplatsen på gård 1 får flis som underlag. Totalpriset för entreprenaden är 340 000 kr.
  • Johannes har avgått ur styrelsen på grund av förestående flytt från området.