Information från styrelsen februari - mars 2021

29 mars 2021 Vårens städdag blir lördagen den 24 april kl. 10:00. Med anledning av pågående pandemi är det viktigt att vi håller avstånd. Om du föredrar att göra din insats på egen hand någon annan dag, vare sig det är med hänsyn till pandemin eller av andra orsaker, är det givetvis möjligt: Kontakta gårdsansvarig på din gård några dagar innan städdagen för att få ett uppdrag för dig att utföra när det passar. Genom att hjälpas åt med vårstädningen kan vi hålla kostnader nere – att ta in entreprenörer för arbetet skulle bli kostsamt. Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som behandlades på styrelsemötena i februari-mars 2021:

Underhållsplanen uppdaterades inför kommande budgetarbete. Större åtgärder som planeras för kommande verksamhetsår (2021/2022) är omläggning av vissa hårdgjorda ytor samt byte gungställningar på gård 1 och 3.

En översyn av skärmväggar samt balkonger kommer att göras för att eventuella åtgärder skall kunna läggas in i planen. Några av de större justeringarna som gjordes i planen listas nedan.

  • Helrenovering lekplats gård 4 flyttades till 2023/2024
  • Byte av gungställningar på gård 1 och 3 samordnas till 2021/2022
  • Byte av ytterdörrar framsidan senareläggs till 2024/2025 då de överlag anses vara i sådant skick att omedelbart behov av byte inte föreligger
  • Byte av fönsterdörrar baksidan tidigareläggs till 2029/2030 från 2036/2037 då det bedöms föreligga behov av byte inom 10 år
  • Ommålning senareläggs två år baserat på utvärdering efter senaste besiktning

Styrelsen har anmält intresse för montering av paketutlämningsbox utomhus i området som en del i ett pilotprojekt i samarbete HSB/Postnord. Huruvida detta blir aktuellt för oss beror dels på om vi erbjuds detta baserat på Postnords kravprofil, dels på de exakta förutsättningarna som i så fall kommer gälla.

Arbetet med utredning av alternativ för cykelgarage enligt stämmobeslut fortsätter. Målsättningen är att ha två olika kostnadsuppskattade alternativ för kommande ordinarie stämma att ta ställning till.

Likviditeten är 4,3 MSEK (2021-03-27)