Information från styrelsen januari 2019

31 januari 2019

Fel på värmen/värmepannan?
Har du problem med värmen och/eller pannan? Vänligen kontakta Holmgrens direkt istället för att gå via HSB felanmälan. Holmgrens kontaktar ni på tel 031-340 03 00.

Klargörande medlems ansvar gällande underhåll friskluftsventilerna och dammlister till fönster

·       Det är medlemmens ansvar att underhålla och byta ut filtren till friskluftsventilerna. Dessa filter (till Fresh80) går att köpa i de flesta byggvaruhus. 

·       Dammlisterna som sitter mellan fönstren torkar snabbt och bör bytas ut med jämna mellanrum, även detta ligger på medlems ansvar.

 

Den gamla Tvättstugenyckeln

Den gamla tvättstugenyckeln (märkt TV) går till dörren där huvudsäkringarna till respektive lägenhet sitter, det finns en sådan dörr på varje huskropp. Dörren har inget handtag utan man får trycka till dörren med sin kroppstyngd samtidigt som man vrider på låset för att öppna.

Kort refererat av ett urval ämnen från styrelsemötet i januari 2019

  • HSB Göteborg har erbjudit  lösen av framtida föreningsavgälder genom engångsbetalning motsvarande nuvärdet av framtida avgälder. För HSB BRF Båtsmanstorpet uppgår beräknat lösenbelopp till 423.206 kr jämfört med kvarstående avgäldsbetalningar som uppgår till totalt 488.750 kr. En skillnad på 65.544 kr. Då detta är ett fördelaktigt erbjudande och vi har likvida medel har styrelsen beslutat om förtidsinlösen.
  • Styrelsen har beslutat att komplettera städningen av gemensamhetslokalerna med storstädning 2 gånger om året.
  • Styrelsen har beslutat att testa medlemskap i Föreningen Bostadsrätterna 1 år kostnadsfritt. Läs mer här: www.bostadsratterna.se. Användarnamn: Brf Båtsmanstorpet / Lösenord: 10646
  • Kompletterande inköp till föreningslokalen som extra porslin, termosar, skärbrädor, uppläggningsfat etc samt nya gardiner till övernattningslägenhet kommer att köpas in.