Information från styrelsen januari 2022

20 januari 2022 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i januari 2022
  • Arbetet med underlaget till upphandlingen av omläggning av hårdgjorda ytor är i stort sett klart. Anbud kommer begäras på omläggning av vägen från korsningen med Båtsmansvägen upp till infarten till gård 1 & 2 (inkl själva ”korsningen”), övre parkeringen gård 2 (sättningsskador), samt en mindre bit uppe vid gård 3 (problem med avrinning). I förfrågningsunderlaget ingår även omläggning av samtliga asfalterade gångar inne på gårdarna, och utöver detta även prissättning av omläggning av plattor vid alla lägenhetsentréer för planeringsändamål. Omfattningen är preliminär – slutlig omfattning bestäms efter inkomna anbud.
  • Styrelsen har beslutat att låta avtalet om uppställning av paketbox med Postnord förlängas, eftersom paketboxen verkar vara till gagn för boende i området. Avtalet är ekonomiskt neutralt för föreningen (ingen kostnad, ingen intäkt).
  • Medlemskapet i ”Bostadsrätterna” har avslutats, eftersom det inte bedömts ge föreningen något direkt mervärde, även med hänsyn till den förhållandevis beskedliga kostnaden. Att medlemskapet upphör innebär att medlemmar inte kommer få tidningen ”Din Bostadsrätt” i brevlådan under 2022. Utdelning av HSB:s medlemstidning berörs inte.
  • Likviditeten är god (6,6 MSEK), dock kommer likviditeten framöver påverkas av årets återstående tyngre underhållsåtgärder