Information från styrelsen januari 2023

15 januari 2023 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i januari 2023:

Föreningen har som fastighetsägare av kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning uppmanats genomföra radonmätning av samtliga bostadslägenheter. Föreningen har tecknat avtal med Radea om mätningarna. Radea kommer att skicka ut ett paket bestående av två mätdosor samt anvisningar/instruktioner till varje lägenhet. Efter mätperiodens slut skickar man som boende in dosorna till Radea för analys i det bifogade svarskuvertet. För att mätningen skall ge rättvisande resultat och för att genomföra det så kostnadseffektivt som möjligt ber vi alla boende följa instruktionerna från Radea noga, särskilt vad gäller hur man registrerar dosorna, hur de skall placeras och hur de skall skickas tillbaka. Detaljerad info finns i försändelsen från Radea. Om du har frågor kring praktikaliteter, kontakta Radea via kontaktuppgifter som anges i informationen. Tack för hjälpen.

 

Felanmälningar görs i normalfallet till HSB. Vi vill dock påminna att det finns några undantag från detta:

o  Felanmälningar av värmepannor skall göras direkt till Holmgrens

o  Felanmälningar av laddboxar skall göras direkt till Elbilbox

o  Felanmälningar av fiberuppkoppling skall göras direkt till Telia

Kontaktvägar till respektive servicepartner finns på hemsidan. Genom att vända sig direkt till rätt servicepartner så undviker man fördröjningar och minskar våra gemensamma kostnader. Även felanmälan via HSB hittar rätt men föreningen debiteras då för detta och det kan ta lite extra tid.

 

Besiktningen av träd i slänten söder om gård 2 är slutförd med hjälp av sakkunnig från WeFix. Genomgången visade att träden är i gott skick med stabila rotsystem och liten konkurrens. Inspekterade träd rotvälter väldigt sällan i den aktuella miljön. Tre mindre träd med som växer med för stor lutning rekommenderas dock tas ner. De utgör dock ingen risk annat än för stängslet. Dessa träd (två mindre björkar samt en mindre tall) kommer tas ned i samband med städdag. Utöver detta tas inga träd ner. Den fullständiga rapporten har delats med motionsställaren.

 

Halva verksamhetsåret har nu gått och vi ligger i stort sett enligt budget för de flesta posterna. Det finns två större avvikelser, dels underhåll där 85% av helårsbudgeten redan är utnyttjad (främst på grund av att det tyngsta underhållet i form av omläggning hårdgjorda ytor fakturerades under hösten), dels reparationer där utfallet redan nu ligger på 150% av helårsbudgeten (främst på grund av ett par större fuktskador).

 

Likviditeten 2023-01-13 var 4,8 MSEK (varav 2 MSEK kortfristiga bundna placeringar)