Information från styrelsen juni 2109

22 juni 2019 Nedan följer ett kort referat av ett urval ämnen som diskuterades under styrelsemötet i juni.

 

  • Det är absolut förbjudet att färga kläder i föreningens tvättmaskiner. Medlemmar som tvättat efter denna händelse har fått sina kläder förstörda av missfärgning. Styrelsen kan komma att stänga av medlemmar från användning av tvättstugan om detta inte följs.

 

  • Styrelsen har nu skrivit på avtal om installation av laddstolpar med Elbilbox.  Arbetet med installationen kommer att påbörjas 1 juli 2019. Det blir 4 p-platser med laddstolpe på varje gård, berörda medlemmar har fått separat information. Medlemmar med elbil/hybridbil kommer att ha företräde till dessa platser. Kontakta styrelsen om ni har eller avser skaffa elbil/hybridbil inom snar framtid.

 

  • Besöksparkering framför garagen vid komposten kommer att tidsbegränsas till 17:00-07:00, då vi och HSB behöver kunna komma in i garagen under dagtid. Om HSB inte kan komma in i sina garage drabbas föreningen av en extra kostnad. Vi kommer dessutom att ta bort p-förbud för besökare framför komposten.  Detta gäller från när p-skyltarna är uppdaterade. Det är viktigt att vi som medlemmar respekterar detta och hjälper våra besökare att parkera rätt.

 

  • Styrelsen har beslutat att genomföra taktvätt inkl algmedel, målning och vaxning av takpannorna och lämnat offertacceptans till Decatak. Arbetet planeras till våren 2020.  Med denna åtgärd förlänger vi livslängden på takpannor och kan skjuta upp byte av takbyte. Alger och mossar förstör takpannorna och kan orsaka vattenläckor pga frostsprängning. Vi ser också åtgärden som skadeförebyggande då entreprenören besiktigar samtliga tak och byter ut trasiga pannor, dvs vi får status på varje tak och ev. problem kan åtgärdas i tid. 

 

  • Likviditet 2019-06-18: 4.5 MSEK