Information från styrelsen maj 2021

02 juni 2021 Nedan följer ett kort referat av ett urval av ämnen som behandlades på styrelsemötet i maj 2021:

·        För att undvika lokala komposter som förfular området och för att minska risken att trädgårdsväxter sprids vill vi be samtliga att använda vår gemensamma kompost vid gemensamhetslokalen för växtavfall. Tack för din hjälp!

·        Det finns ett misstänkt bestånd av den invasiva växten Parkslide inom området. Om du stöter på Parkslide, följ de råd och anvisningar som finns t.ex. på kommunens hemsida. Försök inte att gräva upp växten eftersom det i allmänhet gör saken värre. Just Parkslide skall inte slängas i kompost. Små mängder kan, väl förslutna i plastsäckar, slängas i vanliga soporna. Större mängder lämnas till ÅVC, i väl förslutna plastsäckar.

·        Styrelsen har antagit budget för verksamhetsåret 2021/2022. Det är inga större justeringar jämfört med förra året – förutom variation av planerat underhåll (enligt underhållsplanen) så är det endast ett fåtal justeringar. Räntekostnader och förvaltningsavtal har gått ner något, kostnader för vatten och sopor har gått upp. Vi har dessutom föreslagit neddragning av budget för snöröjning där utfallet varit långt under budget flera år. Avgifterna behålls oförändrade kommande verksamhetsår.

·        Likviditeten var 19 maj 5,1 MSEK (+0,4 MSEK)