Information om avgiftshöjning från 1 juli 2019

29 maj 2019

Avgiftshöjning från 1 juli med 3 %

Styrelsen för HSB BRF Båtsmanstorpet har fattat beslut om att höja avgifterna med 3 % från den 1 juli 2019.  Föreningen är mer än 25 år och äldre fastigheter har mer behov av reparationer och underhåll.

Styrelsen har tillsammans med HSB arbetat med budget för nästa verksamhetsår 2019/2020 med start 1 juli, samt med en prognos för de kommande 5 åren.

 

Vi har idag en bra likviditet men vi ser att under de kommande åren ligger stora underhåll planerade. Eftersom vi måste underhålla våra fastigheter men även all vår mark, så kommer detta att tära hårt på likviditeten, dvs pengar i kassan.  Det är med omtanke för föreningen och för att alla ska kunna känna sig trygga att bo här som styrelsen fattat beslut om att börja ta höjd för de kommande årens ökade kostnader.

 

Avgifter, taxor, fastighetsskatt och avtal med leverantörer och samarbetspartner (både timersättningar och materialkostnader) ökar varje år pga kostnadsökningar i samhället. Våra kostnader för oplanerade reparationer har ökat och vi tror detta kommer ligga fortsatt på en högre nivå än tidigare bl.a. pga föreningens ålder.  Ett exempel på oplanerade reparationer är kostnaderna för vattenskador som ökat markant. Dessa utbetalningar har i stor utsträckning påverkat våra likvida medel (kassan). Styrelsen bedömer att detta inte är en hållbar situation i längden utan ett tillskott i budgeten.

Vi vill fortsatt tillse att Båtsmanstorpet är en bra och stabil förening och att även fortsättningsvis värdesäkra vår förening genom att ha välskötta fastigheter och markområden.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen, BRF Båtsmanstorpet