Aktivitetsdagen 9 april

11 april 2016 Ulrika sammanfattar aktivitetsdagen den 9 april 2016

Efter en lång och råkall vinter återvände ljuset äntligen till Björkekärr. Min eldrivna kompis Per har tillbringat vintern på mitt arbete, men i går tog jag mod till mig och for hem med vinden i mitt hår – och några regndroppar på kappkragen och hjälmen.

 I dag, lördag, var det åter igen dags, för tredje året i rad, att väcka naturen runt våra hus. Redan vid niotiden på morgonen var aktiviteterna i full gång.  Borden på gården mellan hus 1 och 2 fylldes redan då av trädgårdsredskap, redo att användas. Det börjar bli en trevlig tradition att samlas och göra vårfint i föreningens närområde och i gemensamma utrymmen.

 Jag hämtade en laddad Per i garaget, och när jag kom ut var alla redan i full gång med att kratta och rensa i rabatterna vid husen och sopa bort resterna av vinterns grus från gårdsplanen. Stenpartiet nedanför hus 40 fick sig också en vårrengöring.

 Uppslutningen, med föreningsmedlemmar i ALLA åldrar, var stor och både vuxna och barn arbetade, städade och planterade i strålande sol, tyvärr inte så varm som man skulle kunna önska. Den starka vinden gjorde sitt till för att de flesta skulle få rosor på kinden, medan de arbetade. Vissen växtlighet togs bort i rabatterna, och beredde plats för det som skall komma – bara det blir en aning varmare!

 Inomhus målades dörrar i garaget och tvättstugan städades, liksom trapphus och några av förråden.

 När alla var färdiga med sina göromål, vankades en klurig poängpromenad i blåsten.

Städdagen avslutades i gemensamhetslokalen, med sedvanlig korv med bröd, kaffe, kakor, the och saft till hungriga och frusna föreningsmedlemmar!

Sammanfattade dagen gjorde

Ulrika, i lägenhet 213

 

Bilder från aktivitetsdagen
  • Arbete i vårsolen
    Arbete i vårsolen
  • Fika i gemensamhetslokalen
    Fika i gemensamhetslokalen