Höststäddag 11/10

12 oktober 2014 Fågelholkar sattes upp under städdagen

Föreningens höststäddag 11 oktober

Efter en sen Kulturnatta tillät jag mig att börja dagen i maklig takt, så jag missade samlingen inför dagens begivenheter, men jag såg att aktiviteten var hög redan från början.

Åter igen var det i dag dags att, med förenade krafter, göra fint i vårt omedelbara närområde. Ett antal medlemmar i föreningen samlades, som brukligt är, i gemensamhetslokalen (tillika biblioteket i hus 1) på förmiddagen denna höstdag, då vädret stod oss bi. Vi verkar ha tur med våra städdagar, det har hittills inte varit dåligt väder när vi planterat, fejat, städat o umgåtts.

Denna lördag ägnade vi oss åt trädgårdsarbete på de gemensamma ytorna. Med flinka fingrar rensades ogräs och skräp bort och blomlökar sattes i jorden. Kommande vår ska det bli spännande att se vad arbetet under dagen givit för färgglatt resultat. De fina rabatterna framför husens entréer städades också. I dessa rabatter blommar det nästan året om. Växterna är planterade och planerade så att blomningsperioden pågår från vår till höst.

I garaget städades garageport och rännor. Lekutrustningen på lekplatsen tvättades och källarfönstren fick fläckfria rutor. I tvättstugan fejades det också.

Sist, men inte minst fick några av de höstfärgade träden i dungen nedanför huset fågelholkar, som sattes upp av flinka händer.

Vår städdag inför vintern avslutades med traditionsenlig korv med bröd samt kaffe, saft och kakor.

Vid tangentbordet sammanfattade Ulrika Nielsen, i lägenhet 213