Städdagen 18/4

19 april 2015 Har det redan gått två år?

Det verkar som att någon (undrar vem!) bestämt sig för att föreningens städdagar alltid skall ha fint väder. 2015 års vårstäddag blev inget undantag. Och det har redan gått två år sedan vi flyttade in i våra hus. Tiden går!

 

I strålande sol samlades vi på uteplatsen mellan hus 1 och 2 och det tog inte många minuter innan alla var igång med sysslorna för dagen. Garaget och uppfarten städades, likaså alla trappuppgångar. Alla fönster i gemensamma utrymmen, fick en vårrengöring!

 

I dungen tog flinka män ner ett träd, som lutade betänkligt i riktning mot våra hus. Det känns alltid trist när ett fint träd faller, men hellre det än att någon skadas om trädet faller i stormarna.

 

Många av föreningens medlemmar högg i med sysslorna för dagen. Krattor, grepar, spadar, sopkvastar, sågar, rep, skottkärror spreds i omgivningarna och nytt underlag lades på gångstigen mot lekplatsen nedanför hus 2.

 

Rabatterna blev vårfina och nu väntar vi på att blomprakten skall öka i dem, efter vinterns vila. De lökar vi planterade i höstas börjar nu komma upp ur jorden och påskliljorna står i full blom. Rådjuren har tyvärr en förkärlek för tulpaner, så där det nu skulle ha stått blommande tulpaner, finns bara blasten kvar. Vi får väl plantera andra blommor som inte rådjur gillar, och kanske även flytta tulpanerna? Detta överlåter jag till betydligt mer kunniga personer att bestämma, undertecknad har väldigt ljusgröna fingrar.

 

Traditionsenligt avslutades vårstäddagen med korv och bröd, kaffe, te och kaka, denna gång på Gemensamhetslokalens uteplats i strålande sol och lä! Vår och sommar är nära!

Vid tangentbordet satt

 

Ulrika i lägenhet 213

 

 

Bilder från städdagen
  • Fika efter allt arbete
    Fika efter allt arbete
  • Vilopaus
    Vilopaus
  • Rabattrensning
    Rabattrensning
  • samling
    samling