Senaste nytt om HSB brf Boulevarden

02 mars 2017 Med inflyttningar för dörren börjar informationen bli mer och mer lägenhetsspecik. Här är de senaste generella nyheterna om brf Boulevarden istället för det vanliga nyhetsbrevet.

Vad händer på bygget?
Vi börjar närma oss slutskedet för brf Boulevarden vilket innebär en intensiv period framöver.

Utvändigt demonteras fasadställningarna och husens färdiga fasader visar sitt rätta jag. Utformningen, skalor, material och färgsättningar syns mer och mer av det fina kvarteret. Markkompletteringar är också påbörjade.

Invändigt är det stor variation av insatser, allt från gipsarbeten till slutfasen av helt färdiga lägenheter. Samtidigt går vi nu in i kompletterings-, provnings- och besiktningsfas som sträcker sig ända fram till det är dags för dig att flytta in.

Boulevardens konstnärliga utsmyckning
Varje HSB-förening kröns med en konstnärlig utsmyckning. Den kan se ut på olika sätt och i brf Boulevarden kommer det vara två vackra bronsskulpturer, gjutna på Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg. 

Idén bakom skulpturerna:
Två figurer möts, en från skogen och en från havet. De symboliserar den rika och skiftade karaktär vi finner i naturen omkring Boulevarden området. De öppnar också upp för möjligheter till förståelse och möten mellan till synes olika grupptillhörigheter och förutbestämda uppfattningar om gränsdragningar kring exempelvis begreppet arter.

Skulpturerna placeras på HSB brf boulevardens innegård. Exakt placering beslutas när byggställningarna är nertagna och betongplattorna är på plats. 

 

Bilder från slutet av februari 2017
  • Fasaderna börjar visa sig
    Fasaderna börjar visa sig
  • Känner du igen din lägenhet?
    Känner du igen din lägenhet?
  • Miniatyrer av bronsskulpturerna
    Miniatyrer av bronsskulpturerna