Uppdatering: Akutstopp i avloppet i hus 5

27 mars 2024
Information 2024-03-28:En vattenläcka är konstaterad på ett rör i huset. Idag grävs röret upp och ersätts med ett nytt. Källargången och tvättstugan har sanerats. Styrelsen kontaktar medlemmarna vars källarförråd är drabbade. Ett problem är kvar och det är att det finns risk för stopp längre fram i rören, detta kommer att åtgärdas efter påsk. Därför måste vi fortsätta med att hjälpas åt och inte spola ner toalettpapper eller liknande i avloppet. Släng det istället i papperskorgen. Vi vill undvika att problemet förvärras under påsken och att det blir fler skador. Av samma anledning så kommer tvättstugan att vara avstängd under påsken. HSB och styrelsen arbetar fortsatt för att slutåtgärder ska genomföras i nästa vecka så att problemet inte uppstår igen.

 

Information 2024-03-27: Vi har ett akutstopp i avloppet i hus 5 (Guldpokalsgatan 5). Avloppsvatten har läckt ut i källaren. Vi har konstaterat en skada på ett avloppsrör. Det kommer att hanteras under morgondagen (torsdag 28/3) och nu måste vi hjälpas åt att minimera skadan. Det görs genom att vi INTE spolar ner toalettpapper och är restriktiva med vattnet kommande dygn. D.v.s. använd inte diskmaskin, tvättmaskin, dusch/badkar/toalett eller handfat/diskho.
Om skadan blir värre kan vi behöva stänga av vattnet i hela huset och det vill vi inte behöva göra. Informationslappar sitter uppe på dörrarna i huset. Återkommer med mer info.
/Styrelsen