Mer information om arbetet med relining av våra avloppsrör

27 oktober 2021 Arbetet påbörjas under vecka 44 i korthuset och fortlöper fram till jul. Information från Re-New AB finner ni i bifogat dokument samt ett utdrag i nedanstående text.

Arbetet i fastigheten

Reliningsarbetet i fastigheten innebär att vi kommer infodra era rör med ett flexibelt foder. Vi gjuter således nya rör inuti de befintliga och slitna gjutjärnsrören. Vi kommer arbeta i samlingsledningen som är belägen i källaren och kommer därför inte behöva tillträde till er lägenhet och inte stänga av vatten eller dyl. Däremot blir er källaren nu en byggarbetsplats och det kommer stundtals vara oljud och odör samtidigt som framkomligheten kommer att vara begränsad i källaren. Vi ber er därför att undvika att gå ner där i den mån det går.

- Tvättstugorna i er källare kommer vara i bruk under större delen av arbetet men det kan komma att bli enstaka avstängningar.

- Cykelförrådet i uppgång 23 kommer behöva tömmas, se separat information från föreningen.

- För boende med avlopp i sina förråd, se separat information från föreningen.

- Cykelställ på utsidan av 27 kommer att flyttas till förmån för en byggcontainer.

- Under arbetets gång kommer det stundtals finnas öppna schakt i källaren och vi ber er därför ha extra uppsyn över barn och husdjur under entreprenadtiden.

Under arbetet kommer vi installera en så kallad ”by-pass” koppling. Era avlopp i källaren kommer på så vis att ledas genom slangar i stället för genom det vanliga rörsystemet. För att undvika problem med pumparna är det därför viktigare än någonsin att inget annat än kiss, bajs och toapapper spolas ned i avloppet. Spolas annat ned kommer det innebära stopp och risk för mycket kostsamma vattenskador.