Ventilationskontroll (OVK) och rensning av ventilationskanaler börjar den 19 september 2022.

29 augusti 2022 Brf Kvartetten är skyldig att genomföra Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK) var 6:e år. I samband med detta behöver vi komma in i samtliga lägenheter vid minst två, ev. tre, tillfällen för rensning av ventilationskanaler, OVK-besiktning och, i vissa fall, injustering. Allt arbete kommer att utföras i samarbete med ett externt ventilationsföretag.

Den obligatoriska kontrollen är ett av de tillfällen (underhåll av gemensamma anläggningar) där du som bostads­rättshavare är skyldig att göra din lägenhet tillgänglig (§ 39 i Brf Kvartettens stadgar) för tekniker som utför detta arbete. Om du inte gör lägenheten tillgänglig och detta orsakar föreningen kostnader för extra besök kommer dessa att debiteras dig. I nödfall kan Brf Kvartetten tvingas ansöka om särskild handräckning från Kronofogdemyndigheten.

Brf Kvartetten är skyldig att genomföra Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK) var 6:e år. I samband med detta behöver vi komma in i samtliga lägenheter vid minst två, ev. tre, tillfällen för rensning av ventilationskanaler, OVK-besiktning och, i vissa fall, injustering. Allt arbete kommer att utföras i sam­arbete med ett externt ventilationsföretag.

Detta är ett av de tillfällen (underhåll av gemensamma anläggningar) där du som bostads­rättshavare är skyldig att göra din lägenhet tillgänglig (§ 39 i Brf Kvartettens stadgar) för tekniker som utför detta arbete. Om du inte gör lägenheten tillgänglig och detta orsakar föreningen kostnader för extra besök kommer dessa att debiteras dig. I nödfall kan Brf Kvartetten tvingas ansöka om särskild handräckning från Kronofogdemyndigheten.

Tyvärr finns ingen möjlighet att individanpassa teknikernas besök. Vi tar ett hus i taget och kommer i god tid innan att lägga ett meddelande i din brevlåda med information om vilken dag och vilket tidsintervall besöket kommer att ske. Du kan då välja att antingen vara hemma och släppa in teknikerna eller låta oss gå in med huvudnyckel. Om vi går in med huvudnyckel kommer alltid en ledamot av Brf Kvartettens styrelse att vara på plats för att låsa upp dörren och övervaka arbetet.