Byte av ventilationsaggregat

25 januari 2024

Under vinter/våren kommer vi att byta ventilationsaggregat som betjänar samtliga lägenheter. I Samband med detta kommer vi även att rensa hela kanalsystemen för ventilation och vi kommer även att göra ny injustering och besiktning av systemen.

 

Det kommer vara en del störande ljud vissa perioder och hissen kommer vara ockuperad mycket några dagar vid ut och intransport av material. Trappuppgångar med hissar som berörs av detta är Nordenskiöldsgatan 4, Nordenskiöldsgatan 10, Svegatan 29 och Olivedalsgatan 7B

 

Detta kommer innebära dels att vi behöver tillgång till er bostad vid minst 2 tillfällen. Detta kommer aviseras senare med dag och tid ca 1-2 veckor innan.

Vi kommer göra vårt yttersta för att minimera tiden hos er när det väl är dags.

 

Det kommer också innebära att det kommer vara sämre ventilation under en period. Även här så kommer vi göra vårt yttersta för att minimera denna tid.

Under själva bytet av ventilationsaggregat så kommer provisorisk frånluft installeras men tilluften via ventilationssystemet kommer vara helt avstängd i ca 5 veckor i din bostad men det kommer fortfarande komma in luft via ventilerna i fasaden.

 

Detta kan upplevas som besvärligt men det är endast en kort period i en mycket viktigt investering för föreningen avseende energi och kostnadsmässigt men även för allas hälsa och inomhusmiljö.

 

Vid frågor kontakta

 

HSB Förvaltare Annelie Hansson 010-442 2153 eller

Teklin Göteborg AB Stefan Leidefors 0761-334560