Anmälan om extra föreningsstämma begärd!

07 september 2015

Enligt våra stadgar kan en extra föreningsstämma begäras om styrelsen så anser behövligt eller om minst 10% av medlemmarna så önskar. En sådan underskriven önskan har skickats till styrelsen påskriven av 47 medlemmar (av totalt 444 i 315 lägenheter) gällande en ev. byggnation av balkonger mot gården i 21 lägenheter som saknar sådan (Linnégatan 72-74-76) och istället har "fransk balkong". Parallellt med denna har 42 skrivit på en protestlista som är emot en eventuell balkongnyggnad och som även uttalat irritation av att frågan är uppe igen. Men så är gången efter beslut på föreningsstämma - frågan ska behandlas.

Bakgrunden är att föreningsstämman 2015 tog beslutet att att bilda en "balkong grupp" för att utreda intresse och möjligheter för nybyggnation av balkonger. Gruppen har sedan stämman jobbat med frågan och de beräknar vara klara med sin rapport och därmed också förslag till styrelsens ordinarie styrelsemöte i september. Styrelsen kommer då att försöka säkra att så få utestående frågor som möjligt kvarstår, distribuera utredningen i brevinkasten tilsammans med Slottsskogsnytt. Styrelsens tanke var att behandla utredningen på ordinarie föreningsstämma 2016 - men i och med att extra stämma är begärd förbereder styrelsen kallelse till extra föreningsstämma så snart alla bitar fallit på plats.

Förutom balkonger innebär förslaget en förändring av andelstalen - så att de med nya balkonger får ett lite högre andelstal, och övriga ett lite lägre. Underhållsplanerna ska uppdateras, och den totala underhållskostnaden ökar något. Grundidén är att de lägenheter som eventuellt bygger balkong också ska stå för underhållet av desamma. Och det i en lösning som håller över tid.

Styrelsens kommentarer till motionen bakom utredningsbeslutet var att det är de boende som själva ska bekosta installationen, om föreningsstämman så samtycker till förslaget, men att föreningen bör iså fall påta sig underhållsansvaret.

Säger stämman nej faller förslaget. 2/3 majoritet krävs samt påskrift om godkännande av de som bor direkt bredvid. 30 av de 42 som skrivit på protestlistan bor direkt bredvid utan att ha läst utrredningen och sett förslaget.

Vid en föreningsstämma har en lägenhet en röst, kan man inte delta kan man låts sig företrädas av annan genom att ge en fullmakt till denna (medlem, anhörig, vän). Den som företräder annan kan bara företräda sig själv och en annan. (detaljer enligt föreningens stadgar)

I väntan på rapporten förbereder styrelsen en extra stämma. Tid och plats meddelas i kallelsen.