Bo tillsammans med respekt för varandra

18 maj 2016

I Brf Slottsskogen har vi trivsel- och ordningsregler utöver våra stadgar – dessa samlingar reglerar tillsammans hur vi försöker relatera till varandra och till föreningen.

Det är mycket sällsynt att styrelsen måste gå in och medla, och/eller påminna om dessa regler. Men nu har vi på senaste tiden haft några incidenter som vi hanterat. Vi vill därför påminna om våra regler. För följer man dem inte kan det ytterst innebära att man skiljs från sitt boende.

Vi tror inte att någon stör medvetet. Vi har alla olika toleransnivåer, arbetstider och program vi följer. En övergripande regel är dock att vi ska inte upplevas störande mellan 22-07, och att om vi stör oss på någon tar vi en direktkontakt och påtalar situationen. Vi tror att det skapar respekt och förtroende för varandra.

Denna enkla regel kan vi sedan bryta ner i detaljer till tvättmaskintider, regler för ombyggnationer, regler för ordning på balkong och svale, cykelförråd etc.

Via länken här kommer du till vårt regelverk! Ta gärna en titt - och följ regelverket! http://194.103.227.14/goteborg/brf/slottsskogen/fakta-om-foreningen/foreningens-stadgar/ordnings--och-trivselregler/

 För att styrelsen ska agera i domstol behöver vi ett dokumenterat fall, det finns därför en blankett som vi uppmanar dig att använda / lämna in när du vill påtala en störning (den återfinns även under blanketter vi använder);  http://194.103.227.14/contentassets/3caaffc9b6534e4b8be3b91ba44d9f1f/storningsanmalan.pdf