Den 26 maj blir ComHems tv-utbud helt digitalt

06 mars 2020

Com Hem moderniserar sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 26 maj övergår de till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna (inkl. FM-radio via tv-uttaget) utgår. Det innebär bland annat större kapacitet till snabbare bredband och att vi boende får en tv-upplevelse med bättre bild och ljud och kan kanalerna även utanför hemmet.

Com Hem ser digitaliseringen av tv-sändningar som en viktig del i ett större digitaliseringsprojekt för att kunna erbjuda sina kunder allt från mobilt och fast bredband till starka tv-upplevelser med bästa kvalitet, utan begränsningar till plats eller plattform.

För de som idag tittar analogt innebär digital-tv bland annat bättre bild och ljud. Samtidigt erbjuder de Comhem Play Grund kostnadsfritt till alla boende som är folkbokförda på en Com Hem-adress. Då kan de se de flesta abonnemangsfria kanaler på sin mobil, surfplatta och dator inom hela EU.

Länk med direkt information från Com Hem: (innehåller ären frågor/svar); 

Vad händer nu?

  • Från månadsskiftet mars/april visas en rullande informationstext på de analoga tv-kanalerna för att uppmärksamma boende om förändringen. Boende som inte får denna informationstext tittar redan digitalt och behöver inte göra något.
  • De få hushåll som har en äldre tv-modell eller så kallad tjock-tv kan behöva byta ut den till en tv med inbyggd DVB-C-tuner, eller komplettera sin tv med en digitalbox.
  • Boende från 65 år och uppåt får även ett postalt brev från Com Hem med information och tips på hur de ändrar till digital-tv.
  • Den 26 maj utgår de analoga sändningarna (inkl. FM-radio via tv-uttaget) för alla 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Alla digitala kanaler finns redan tillgängliga och de boende kan redan nu ställa om sina tv-apparater. (se information i länken ovan)