En fettavskiljare sprang läck på tisdag kväll

19 maj 2020

Uppdatering onsdag em
Spolning med varmt vatten görs i ledningarna - det kommer tyvärr innebära att den besvärande lukten/doften kommer att öka under en kortare period, men kan sedan vädras ut. 

Uppdatering onsdag fm
Översvämningen och avloppet är åtgärdat, uppsuget och på torkning.
Omfattningen av skadorna bedöms så snart skaderapport inkommer.
Förvaltaren kontaktar de medlemmar som berörs.

Ev. skadat lösöre skall anmälas av berörda medlemmar till sina resp hemförsäkringsbolag
Städbolaget kommer under onsdagen att sanera ytterligare och snygga till.
....................
En av föreningens tre fettavskiljare sprang läck på tisdag kväll. Tack vare en snabb anmälan kunde EBE Skadeservice snabbt vara på plats med flera bilar och stor personalstyrka. En kraftig odör kunde kännas för boende på Linnéplatsen.

Det mycket illaluktande vattnet samlas nu upp och utrymmet kommer att torkas och städas under natten. Den första bedömningen är att pågående sanering och torkning ska vara så effektiv att vi inte behöver bryta upp gipsväggar för fortsatt sanering. Doften vädras ut.

Läckaget inträffade vid ca 21 och vid ca 23 var fyra extra förråd drabbade med vatteninträngning, två lägenhetsinnehavare kunde komma på plats, medan två förråd tvångsöppnades för sanering på inrådan av styrelsen. Dessa får extra lås under natten och åtkomst under onsdagen. De flesta allmänna förråd har en liten tröskel som stoppat vattnets framfart.

Eftersom det är en saneringszon ber vi alla med förråd vid Linnéplatsen att vänta till onsdagen för att undersöka läget, just nu vill räddningsmanskapet slutföra sitt jobb. Golvet är fortfarande halt. Städbolaget kallas snarast in för mer noggrann golvstädning.

Fettavskiljaren var nyligen tömd, tömning sker genom kommunens försorg enligt schema.