Fastighetsförsäkring 2020

22 november 2019

Brf Slottsskogen har sin fastighetsförsäkring hos Trygg Hansa och har precis tecknat avtal för 2020. Vi har haft samma försäkringsbolag i flera år, men ett nytt avtal föregås av ett offertförfarande.

I föreningens försäkring ingår ett ”bostadsrättstillägg” - vilket är ett tillägg till den vanliga hemförsäkringen med skydd för fast inredning i lägenhet.

Du som äger nyttjanderätten av en bostadsrätt är ansvarig för fast inredning som badrum, kök och så vidare, vilket kan vara mycket kostsamt att åtgärda vid en eventuell skada. Med ett bostadsrättstillägg till din hemförsäkring är du som ägare av en lägenhet i en bostadsrättsförening skyddad vid eventuella skador. Eftersom detta ingår i föreningens försäkring räcker det att du har en traditionell hemförsäkring.

Du sparar en del på din försäkringskostnad, föreningen betalar lite mer - men får en enklare hantering. Men du måste ha en egen hemförsäkring för att föreningens tillägg ska fungera. Din försäkring kan ligga i vilket bolag som helst. Glasrutor i fönster eller dörr monterad i byggnad samt inglasad balkong/altan omfattas av tilläggsförsäkringen.

Läs mer om försäkringen

Exempel på skador