Hissen Linnéplatsen 6 - trasigt kretskort

04 september 2020

Uppdatering 2020.09.09: (Kl. 15.30): Hissen Linnéplatsen 6 är nu också brukbar. Observera att det kan ske små driftstopp även efter att hissarna är klara enligt tidplan då det kommer att behövas småjusteringar samt viss inklädnad. Detta gör att hissen stängs under korta tider.

Uppdatering 2020.09.09: (Kl. 13.00) Besiktningsmannen skall titta på hissen Linnéplatsen 6 under eftermiddagen (idag) och då skall den med största sannolikhet komma igång.

Observera att det kan ske små driftstopp även efter att hissarna är klara enligt tidplan då det kommer att behövas småjusteringar samt viss inklädnad. Detta gör att hissen stängs under korta tider.

Uppdatering 2020.09.07: Hisarna på Linnéplatsen nr 3 samt nr 6 skulle varit i bruk 4 september. Ett kretskort på Linnéplatsen 6 gick oväntat sönder direkt varför den hissen inte fungerar. Hissen på Linnéplatsen 3 fungerar.

Otis har nu lokaliserat kortslutningen som gjorde att hissen inte kom i drift på utsatt tid. Det var ett kretskort på hisstaket som kortslöts. Kretskortet byts nu och sedan är det en igångkörning och injustering av hela hissystemet som ska utföras, detta beräknas vara klart till på onsdag i denna vecka.

Efter denna igångkörning kan Otis driftsätta hissen efter att dom själva har dokumenterat en egenkontroll. Besiktningstid från Kiwa har dom fått först på torsdag och då kommer en säkerhetsbesiktning utföras, men hissen kan som sagt driftsättas när Otis är klara med igångkörningen.

Alla beklagar det inträffade och gör allt för att hissen ska komma igång igen. Information sätts även på varje hissplan för den som inte har möjlighet att gå i trapporna själv eller läsa på hemsidan. Hör gärna med grannen om du kan vara behjälplig på något sätt.