IMD-el är snart installerat i hela föreningen!

10 oktober 2017

Första delen av IMD-el installationen är nu klar. I första skedet har arbete skett i våra ställverk, vilket inneburit strömavbrott under två nätter. Vi valde att lägga installationsarbetet nattetid för att det ska bli så lite störning som möjligt. Första etappen / ställverket orsakade en del problem men kunde åtgärdades under dagen. Övriga etapper har fungerat bra.

Andra delen av IMD-el installationen startar 23 oktober. Då kommer varje elmätare att bytas. Bytet görs dagtid och kommer innebära ett kort strömavbrott i lägenheten. (portar / hiss påverkas ej). När den nya elmätaren är i funktion kommer varje lägenhets abonnemang att sägas upp (det sker med automatik) och varje lägenhets förbrukning läses av via den nya elmätaren. 

Vi kommer att avisera i hissar och i portar när din lägenhet är planerad till. Du behöver inte göra något mer än att sätta igång klockor etc. 

Tredje delen i installationen är när den nya elmätaren är i funktion och då övergår mätning och debitering till IMD-el lösningen. Du kommer att se den första gången på avierna för andra kvartalet 2018. När hela föreningen är installerad och klar återkommer vi med detaljer hur du i realtid kan kontrollera din förbrukning.