Inomhustemperaturen

23 november 2017

Vi har tagit emot klagomål på värmen i våra lägenheter och vi tittar fördjupat in i detta.

Den pågående analysen omfattar flera olika men samverkande delar; dels resultaten från vår nyligen genmförda OVK, dels att läsa av de drygt 100 mätare vi har i fastigheten och som förser Göteborg Energi med data inför överföringen till oss (mätningen görs över en tidsperiod bakåt i tiden), dels göra en översyn över de flödesmängder som verkligen transporterar värme och jämföra detta med det kontrakt vi har med Göteborg Energi om inomhusklimat -som i sin tur ska överensstämma med Folkhälsomyndigheten.

Via länken kan du läsa direkt vad de skriver

https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/miljohalsa-och-halsoskydd/inomhusmiljo-allmanna-lokaler-och-platser/temperatur/

I vår fastighet kommer värmen dels genom ventilationen (in i rum/klädkammare och ut i kök/badrum), dels genom element. Elementen ska ta vid när denluftburna värmen inte räcker. På elementet sitter ett vrede där du själv också kan göra mindre justeringar uppåt eller nedåt. Föreningen har ansvar till och med vredet - så här ber vi dig kontrollera elementet och göra en eventuell felanmälan om det inte drar igång samtidigt som inomhustemperaturen upplevs som för låg. Ibland har en pigg fastnat i ett felaktigt läge vilket hindrar elementet att dra igång, ibland kan ett element behöva "luftas". Genom en felanmälan blir vi varse ditt problem och kanske kan se samband om probelemen visar sig vara likartade.

Sett utifrån ska vi ha ett behagligt inomhusklimat, vår inomhustemperatur ska ligga inom de föreskrivna ramarna. Inom ramarna ska våra olika individuella preferenser även rymmas. Vi tar kommentarerna vi fått in på allvar och vi hoppas komma runt de olika delarna så snart som möjligt.

Läs mer om vår ventilation / vårt inomhusklimat: https://www.hsb.se/goteborg/brf/slottsskogen/min-lagenhet/varme-och-ventilation/