Kallelse till extra föreningsstämma 19 januari, 2022

13 januari 2022 Styrelsen i Brf Slottsskogen kallar till extra föreningsstämma för att genomföra fyllnadsval av styrelseledamöter till styrelsen.

Vi är plågsamt medvetna hur dåligt det är med en extra föreningsstämma i dessa pandemitider, men vi ser ingen annan utväg. Styrelsen behöver vara fulltalig med tanke på det förändringsarbete som pågår just nu och det arbete som åligger styrelsen. 

 

Den 23 december kallade vi till extra föreningsstämma, men har in i det sista väntat på att regeringen skulle fatta beslut om förlängning av den tillfälliga stämmolagen som möjliggjorde poströstning. Lag (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor upphörde nämligen att gälla 31 dec, 2021. 

 

Eftersom denna lag inte förlängts får vi återgå till föreningens stadgar och då gäller att medlemmar måste fysiskt närvara på stämman för att utöva sin rösträtt eller ge en skriftlig fullmakt till annan medlem. 

 

Varje ombud får endast bära en fullmakt för en annan medlem, dvs ha max två röster. Vi bifogar fullmakt för ombud där det finns mer information att läsa. 

 

Styrelsen har hyrt en stor samlingssal på Campus Linné, den heter Linnésalen och tar 200 personer. Det är cirka 200 meter till Seminariegatan 1B. Det finns trappor och/eller körväg dit. 

 

Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, så därför kommer vi att kräva att de som närvarar kan visa upp giltigt vaccinationspass och har munskydd på.  

 

För att vi ska kunna beräkna hur många som kommer ber vi er anmäla på förhand om ni har för avsikt att närvara. Maila till brf.slottsskogen@telia.com.  

 

Styrelsen hade för avsikt att genomföra ett medlemsinformationsmöte i samband med extra stämman men eftersom smittskyddsläget förändrat sig drastiskt vill vi inte riskera att mötet tar längre tid än nödvändigt. Vi beräknar att extra stämman kommer att ta max 45 minuter. 

 

Eftersom det är länge sedan medlemmarna hade möjlighet att träffas och bli uppdaterade på allt som föregår i föreningen, tex hissar, nya låssystem, porttelefoner, OVK, värme, ventilation så hade vi förberett oss på att informera om detta. Denna information får vi sprida på annat sätt. 

 

Tillsammans löser vi de utmaningar vi ställs inför genom pandemin.  

 

 

Styrelsen Brf Slottsskogen 2021-2022