Kallelse till ordinarie föreningsstämma!

04 juni 2020

I år har Coronapandemin gjort att vi först senarelade den ordinarie föreningsstämman, därefter följt den rekommendation som HSB gett – att utföra stämman genom poströstning.

I maj-numret av vår tidning beskrev vi hur det hela kommer att gå till och årsredovisningen delades ut. Med start idag 4 juni kommer så kallelsen.

Du har fram till 24 juni på dig att besvara det frågeformulär som ligger i kallelsen. Den som upplåtit sin lägenhet i andra  hand får kallelsen per mejl. Är du bortrest kan du ladda ner formuläret här från hemsidan. Tillsammans med det fysiska formuläret finns också ett kuvert som du kan lägga ditt svar i och sedan lämna in på föreningsexpeditionen, dock senast 24.00

Stämman / röstsammanräkningen sker 25 juni, direkt därefter konstituerar sig den nya styrelsen.

Varje lägenhet har en röst, skulle vi få in flera formulär från samma lägenhet kommer vi att använda det senast inkomna. Skriver du kommentarer i formuläret är regelverket så att rösten ogiltligförklaras.

 Formuläret är framtaget av HSB och utnyttjar en tillfällig ändring i lagen. Styrelsen för Brf Slottsskogen har sedan anpassat formuläret till vår förening. Föreningen måste följa lagen att ha stämma senast 30 juni.

Styrelsen har beslutat att inte inkludera inkomna motioner, framför allt eftersom vi tror att de som skrivit motionerna vill argumentera för sin sak – och andra bemöta på likartat sätt, dessutom har vi många motioner (24 stycken) och oftast med två-tre underfrågor i motionen. Att addera dessa till formuläret skulle göra det alltför omfattande, och kanske riskera att vi inte svarar.

Lagförändringen möjliggör detta beslut.