Nya inkassorutiner på HSB

24 november 2015

I vårt administrativa avtal med HSB Göteborg ingår även inkassotjänsten - om vi så behöver. Varje månad följer styrelsen sena betalningar på en "restantielista", i förekommande fall får den som betalar för sent en rätt kraftfull påminnelse genom HSB. Den 1 januari 2016 övertar Intrum Justitia hanteringen av HSB Göteborgs inkassoverksamhet.

Detta innebär att medlemmar och hyresgäster som inte har betalat sin månadsavgift eller hyra i tid kommer att få inkassokrav från Intrum Justitia, inte som tidigare från HSB Göteborg.

Denna nya rutin gäller även all övrig fakturahantering; såväl fakturor ställda från HSB Göteborg som från bostadsrättsföreningar. Notera att HSB Göteborg även i fortsättningen kommer att hantera påminnelsehanteringen för berörda bostadsrättsföreningar.

Vid utebliven betalning kommer inkassobrevet, liksom i dag, att skickas ut cirka 10 dagar efter fakturans förfallodatum. Om skulden inte är reglerad cirka dag 22 in i månaden kommer Intrum Justitia att skicka ärendet vidare till Kronofogden, som överlämnar en ansökan om betalningsföreläggande till medlemmen/hyresgästen.

Intrum Justitia kommer inte att verkställa eventuella utslag från Kronofogden utan att ta kontakt med bostadsrättsföreningen. Vid behov kan Intrum Justitia tillsammans med den berörda medlemmen/hyresgästen undersöka möjligheten att upprätta en amorteringsplan.

I Brf Slottsskogen har vi ytterst få fall som går till inkasso även om det händer att påminnelser skickas ut.
 


Direktlänk till Intrum Justitia; http://www.intrum.com/se/