Nya rutiner - vi slutar med panter!

20 september 2016

Styrelsen har beslutat ändra rutinerna för access-hantering till motionsrum, hobbyrum, bastu (svart nyckelbricka) och bokning av lokaler/övernattningsrum (röd bricka). Hittills har vi tagit en pant. Nu ändrar vi det till en kostnad. Via HSB har vi erfarit att vi är i stort sett ensamma om pantrutinen – och som ett led att bli mer effektiva ändrar vi också nu rutinerna.

Du som har access via pant och accepterar det nya förfarandet med att vi förvandlar panten till en kostnad behöver inte göra något alls. Vid årsskiftet kommer panten att bokas om till en intäkt i bokslutet för föreningen. Detta gäller både svarta och röda brickor. Förfarandet har stämts av både med HSB jurister och HSB ekonomer. 

Du som har access via pant och vill ha tillbaka din pant får det om du meddelar oss senast 1 november, och fyller i utbetalningsanmodan som du finner på hemsidan, då sätts pengarna in på ditt konto och din access kopplas bort

Du som inte har access men önskar det kommer direkt in i den nya lösningen.

Vid försäljning och andrahandsuthyrning kommer alla brickor att avprogrammeras, nya delägare och hyresgäster får nya svarta brickor (lika många som antalet rum) och delägare kan sedan komplettera med nyköp. På det sättet har vi även gjort en kvalitetssäkring av hanteringen av nyckelbrickor. 

Skriv ut utbetalningsanmodan; http://194.103.227.14/contentassets/3caaffc9b6534e4b8be3b91ba44d9f1f/utbetalning20av20utlc3a4gg.pdf