Obligatorisk ventilationskontroll - OVK är inte klar

11 april 2017

Tyvärr är vår OVK inte klar ännu, alla lägenheter har inte släppt in oss!

Efter den första omgången hade vi trots upprepade försök 57 lägenheter som inte släppt in vår upphandlade tjänst.

Dessa fick ytterligare en uppmaning att släppa in mätpersonalen och vi kunde komma in i 41 lägenheter - men det är fortfarande 16 lägenheter som inte släppt in oss, eller svarat.

Detta är inte acceptabelt och vi kommer åter igen att skriva till dessa. Vi vill även påminna om stadgarna §41, §42 samt §47 - handräckning via kronofogdemyndigheten kan bli nödvändig och i extremfallet blir det en tvist där den boende inte fullgör sina skyldigheter mot föreningen. Föreningen måste in i samtliga lägenheter för att göra mätningen. Föreningen måste också ha en godkänd OVK. Alla förstår också att kostnaderna blir högre när vi måste göra och planera för dessa återbesök. (styrelsen tycker även att det är tråkigt att behöva komma med mästrande uppmaningar).

I och med att grundförutsättningarna för en rapport inte föreligger kan vi i dagsläget inte uttala oss om behov av ytterligare justeringar, eller vad som är OK. Styrelsens plan är dock att samtliga lägenheter ska få ett meddelande om läget efter ventilationskontrollen i sin lägenhet - när kontrollen är komplett.

I väntan på helheten kommer vi att skriva till de som har någon form av anmärkning, totalt 72 lägenheter.