Planerade elavbrott

19 september 2017

Information om installation av IMD EL

Enligt tidigare information och stämmobeslut ska vår förening installera Individuell mätning och debitering av EL (IMD EL). Det innebär att vi kommer att få ner kostnaderna för vår elkonsumtion. Istället för att varje lägenhet har sitt avtal, övertar föreningen den rollen. Som brukare av el betalar du direkt för din förbrukning! Föreningen blir storförbrukare och kan pressa priser på ett helt annat sätt! Du kommer i framtiden att debiteras för din elförbrukning på månadsavin från HSB Göteborg, sannolikt till lägre kostnad än du är van vid.

Du behöver inte säga upp ditt nuvarande abonnemang, det sker automatiskt.

Installationerna påbörjas 2017-09-25 av R.Holm El AB.
Vi har handlat upp denna installation via HSB och har valt att anlita EcoGuard som i sin tur anlitar R.Holm El AB som underentreprenör för elinstallationerna. 

Strömavbrott
Varje ställverk beräknas vara avstängt 2 nätter. Arbetena kommer utföras nattetid mellan kl.01.00-05.00 för minsta möjliga störning. När respektive ställverk är avstängt innebär detta att det blir ett strömavbrott på ca 4 timmar/natt.

Strömavbrottet innebär också att hissar, tvättstugor och annan elektronisk allmän utrustning utanför lägenheten inte kommer att fungera när det är strömlöst.

Låsen till entréerna kommer att fungera eftersom de har en batteriback-up.

Tänk på att kontrollera er utrustning efter strömavbrottet så kyl, frys och annan elektrisk utrustning startar som det ska.

R.Holm El AB kommer att lämna en detaljerad avisering till respektive adress och uppgång när just er lägenhet blir strömlös. I vissa hissar har informationen redan satts upp och det aviserade strömavbrottet gäller alltså installation av IMD El.

Vid eventuella funderingar om strömavbrottet kontakta Robert Holm 070-646 78 43

När de nya elmätarna är på plats (troligen under veckan som slutar fredqag 13 oktober) börjar den nya lösningen att fungera. Som bonende/konsument av el kommer vi dock att se den första riktiga debiteringen på månadsavierna först med aviutskicket i första kvartalet (ca fem månaders eftersläp).