Tak- och fasad fortsätter 16 januari 2017

13 december 2016

På informationsmötet i november började vi ge konturerna på det kommande tak/fasad jobbet 2017 längs Övre Husargatan. Hela taket kommer även här att bytas, fasaden att ses över och fönsterbleck att säkras. Balkongerna kommer att tvättas och målas och väggarna att tvättas/behandlas. För redan inglasade balkonger kommer en översyn att genomföras. Vi räknar med att alla inglasningar ska kunna sitta kvar.

Direkt efter jul- och nyårshelgerna startar så ställningsbyggnationen längs Övre Husargatan! Planen är att starta med delen mot Linnéplatsen, en byggnadshiss kommer att resas på mitten mot gatan för byggjobbare och material. Tanken är att ta halva huskroppen (både gata och gård) och under våren fortsätta med resterande. Planen är att jobbet ska vara klart innan sommaren (juli månad).

Alla boende kommer att få information via brev före jul, tidsplanen kommer att återfinnas i samtliga entréer och de boende längs Övre Husargatan kommer att fortlöpande få mer detaljinformation. Under byggtiden blir balkongen att betrakta som en arbetsplats - med begränsat tillträde för boende. Fönster kommer att täckas av skyddsplast.

Projektet leds och koordineras genom Rotpartner.

Träd och buskar som tas ner kan läggas i pergolan så fraktar föreningen bort resterna. För att inte jord ska sprutas runt kommer odlingslådorna att täckas - varför högsta punkten blir kanten på odlingslådan. Du ansvarar själv för ev. jordförbättring och kommande nyplantering.

Om du behöver hjälp med att klippa ner växter kan nedklippningstjänsten köpas genom föreningen, 500 kr per balkong. Ta kontakt med föreningsexpeditionen. 

Föreningen planerar för att ta in extra containrar för de som passar på och byter trall, ser över möblemanget på balkongen/altanen osv.

  • I entrén finner du generell info om tak/fasad. Boende längs Övre Husargatan får den i brevlådan.
    I entrén finner du generell info om tak/fasad. Boende längs Övre Husargatan får den i brevlådan.
  • Befintligt utseende på taket!
    Befintligt utseende på taket!
  • Det nya taket!
    Det nya taket!
  • Fönsterbleck med god avrinning - efter utförda åtgärder
    Fönsterbleck med god avrinning - efter utförda åtgärder
  • Vi startat med Övre Husar 35-39, avslutar med 29-31
    Vi startat med Övre Husar 35-39, avslutar med 29-31