Trivselreglerna är uppdaterade

26 april 2019

Föreningens trivsel- och Ordningsregler är uppdaterade.

För utskrift

 Här ligger reglerna permanent

 

 

 

 

 

 

Trivsel- och Ordningsregler i Brf Slottsskogen:

I en bostadsrättsförening är man både medlem och delägare i föreningen. Det medför även ansvar och möjlighet att direkt påverka vårt boende. För att undvika irritation och minskad trivsel måste vi som enskilda visa hänsyn mot varandra. Vi är nog inte medvetet störande.

 Vi tror att man löser ev. irritationer genom att tala med varandra. Detta bör i de flesta fall lösa problemet och skapa både respekt och förtroende.

 Övergripande regel:

En övergripande grundregel är att den som störs tar kontakt med den som stör.

Skulle inte det hjälpa kan styrelsen ingripa med en erinran om rättelse – med yttersta konsekvens att bostadsrätten förloras.

Styrelsen vill understryka att föreningens regler finns för allas vår trivsel, vi ber alla respektera dem - att behöva komma med pekfinger är tråkigt och skapar mer osämja än trivsel.           

 Grillning: På gården finns en grillplats. Här kan du grilla utan förhandsbokning! Grillning på balkong får endast ske med elgrill och bör undvikas med tanke på grannarna.

 Rökning: Rök inte inomhus (oavsett om det är hissar, entréer, gångar eller vindar), undvik även rökning på balkong.

 Dörrar / säkerhet: Förvara alla nycklar och nyckelbrickor på ett säkert sätt, speciellt till entrédörrar och gemensamma lokaler

Kontrollera att hissdörren är stängd när du lämnar hissen. Lämna aldrig entré-, vinds-/källardörrar eller gemensamma utrymmen olåsta. Inte ens för kort i- och urlastning.

Släpp inte in obekanta.

Dörrmattor ska undvikas i svalarna då de hindrar städning, fördyrar städnings-kostnaderna och utgör en halkrisk.

Renovera: Specialla regler gäller vid ombyggnation och renovering både för att ha tillstånd innan start – och för avisering till grannar.

Cyklar: Cyklar skall vara tydligt märkta med väl synligt lägenhets-nummer - helst även med namn. Ställ inte cyklar i entréer, på svalar eller lutade mot husvägg - utan använd de speciella utrymmen som finns för cyklar och cykelställ intill fastigheten. Ställ inte heller barncyklar eller annan utrustning på svalen. Det ger ett skräpigt intryck och hindrar städningen. Vid utrymning blir de en fara.

 Störande ljud: Undvik användning av disk-/tvättmaskin eller annan störande utrustning kl. 22-07.

Störande arbeten såsom att borra, spika och slipa är endast tillåtet kl. 07 - 20 på vardagar samt kl. 10 - 16 på lördagar / helgdagsaftnar. Störande arbeten på röd dag är inte tillåtet alls.

Stombilning är endast tillåten 12-16 vardagar och ska aviseras i förväg – både med tidpunkt och kontaktdata.

 Balkong: Använd inte balkongen som förvaringsutrymme så att det ger ett osnyggt intryck. Piska eller skaka inte mattor, sängkläder och dylikt genom fönster, från balkong eller på gården,

Mata inte fåglar på gård/balkong

 Återvinning: Använd återvinningsrum och sortering på Övre Husargatan 29, Olivedalsgatan 4 samt Linnégatan 78. Ställ inte gods bredvid kärlen/utanför rummen. Allt utom miljöfarligt gods kan slängas i containern på gården (en gång/månad). Datorer och vitvaror kan lämnas i mitten-förrådet i garaget. Dörren är skyltad.

 Husdjur: Hundar ska vara kopplade inom föreningen. Pälsdjur är inte tillåtna i gästrummen. Rasta inte husdjur inom föreningens område, ta inte heller med hundar och andra husdjur till våra gemensamma lokaler, speciellt inte till bastun.

 Tvättstuga:Tvättstugan på Linnéplatsen ska vara parfymfri.