Ventilationsrapport klar

26 mars 2019

Vi har tidigare skrivit om en ventilationsgenomgång som startats. Översynen är nu klar och vi har erhållit en rapport vilket triggat igång en rad olika åtgärder.

Genomgången omfattar de olika ventilations-rummen (Linnégatan 72-78,  Linnégatan 78, Linnéplatsen 3, Linnéplatsen 5, Olivedalsgatan 8 ) med tillhörande affärslokaler, lägenheter och garagekontakt.

 

Här en kortare sammanställning och de olika aktörer som har aktiviteter att genomföra.

Företaget Bengt Dahlgren som även sammanställt rapporten kommer att hjälpa oss med olika märkningar till såväl loakler, lägenheter och garage. T.ex. flödesscheman, klassning av imkanal, märkning av fläkt, kontroll och säkring av brandtätning men även diverse besiktningar, fläktinkllädning och tätningar.

Göteborg Energi kommer att göra omfattande filterbyten både i don och i lokaler, rengöring av aggregat, göra en tydligare märkning av aggregat och spjäll till såväl lokaler, lägenheter och garage. Aktivieterna ingår i det avtal som vi har men har blivit eftersatta. När åtgärderna är genomförda ska även rutinerna förändras så att kontroller blir effektivare.

Hyresgästerna har också en den punkter att åtgärda, här kommer de att säkras hjälp från Bengt Dahlgren eller liknande aktör. Rengöring och filterbyten är ett genomgående tema. På Linnégatan 68 innebär det t.ex att rengöra kåpa och filter dagligen, rengöring av golv, och tak mer frekvent samt komplettera kåpor och injustering av desamma. 

föreningen faller att säkra effektivare till- och frånluft till förråd och bättre åtkomst till/från förråd.

medlemmar faller även aktiviteter; vi har åter igen uppmärksammat att alltför kraftiga fläktar har satts in – dessa orsakar obalanser i systemen. För att komma till rätta med detta kommer alla som installerar en fläkt att även få sätta in ett spjäll (Torfors Sirrus KFS125) på spisfläkten för att hålla fläkten inom tillåtna värden. Vi har redan börjat att vid varje överlåtelse kontrollera att så sker. För att säkra den del där vi har störst upplevda problem (Linnégatan 70) kommer föreningen att sätta in dessa spjäll som kan minska utsuget för den enskilde, men balansera flödet för hela föreningen. Styrelsen planerar för en ny inbjudan till boende på Linnégatan 70 där besvären är stora.