Information om pågående byggnation

17 februari 2020

Nu är arbetet i full gång med byggnation på alla tre hus. Till en början handlade det enbart om entreprenad för större balkonger men av olika anledningar har projektet växt.

När Balco Group valde att ändra sin produktionsteknik för balkongentreprenaden och använda fasta byggnadsställningar (istället för enbart klätterställningar) såg vi en möjlighet att dra nytta av detta och gjorde därför en tillägsbeställning på ombyggnad av takfoten på samtliga hus.  

I stormen som drog fram 10 december 2019 blev det övre taket på Fiolgatan 2 så illa skadat att det måste läggas om. På grund takens dåliga skick på de övriga två husen har vi valt att lägga om även dessa medan ställningar och hissar redan finns på plats. 

Detta medför naturligtvis en merkostnad för föreningen som kommer att bekostas ur underhållsfonden. Tilläggsavgiften för balkongerna (400kr/månad) står alltså kvar. 

Tyvärr innebär det också en förlängd byggtid. I nuvarande tidsplan kommer Gitarrgatan 3 tas i bruk (alltså att ställningarna är borta och entreprenaden besiktigad) vecka 26, Fiolgatan 2 vecka 37 och Gitarrgatan 1 vecka 42. Tidsplanen är preliminär och kommer justeras efterhand. Ni kommer givetvis att uppdateras om detta!

mvh Styrelsen BRF Triangeln