Styrelsen informerar mars 2024

23 mars 2024

Dags för årets första uppdatering. Har du har några frågor eller förslag kontakta gärna någon av oss i styrelsen:

- Christina Haavisto, christina.haavisto@mail.com

- Bengt Hägglund, b.g.hagglund@gmail.com

- Bo Franzon, bomfranzon@gmail.com

- Daniel Granäng, granang9511@gmail.com

- Sven Eriksson, sag.eriksson@gmail.com

- Tina Jägerholt, boendeservice.gbg@hsb.se

Vår paroll är som tidigare att på ett ansvarsfullt sätt förvalta fastigheten genom att ständigt förbättra och effektivisera drift, underhåll och förvaltning samt genomföra investeringar för att i slutändan erhålla både lägsta avgift och högsta värde för våra bostadsrätter.

Handlingsplanen vi arbetar efter ser ut som följer:

-          Fortsatt konkurrensutsättning av förvaltningsavtal

-          Fortsatta effektiviseringar

-          Nya elavtal då de gamla löper ut

-          Utbyte av den sista äldre tvättmaskinen

-          Projektering av balkonginglasning

-          Projektering av nya entrépartier och porttelefon

-          Utökning av ladd stolpar för ladd hybrider och elbilar

-          Utbyte av äldre utebelysning fasad till LED

-          Utbyte av äldre innebelysning entré till LED

-          Utbyte av äldre lyktstolpar

-          Projektering av solceller

-          Vidare utredning av frånluftsvärmepump

-          Upprustning av uteplatser

-          Förslag till bättre utnyttjande av gemensamhetsutrymmen

-          Tvätt av sand på lekplats och vid behov komplettering

-          Åtgärd av skador på puts fasad

Nedan följer lite mer detaljerad information:

HSB Violens årsstämma, kommer att avhållas 2024-06-13 kl. 18:30 på Älvsmagasinet, kallelse kommer separat i brevlådan, motioner skall vara inlämnade till ordföranden senast 2024-03-31.

Påminnelse parkeringsförbud, fler och fler parkerar på gården framför och bakom fastigheten så Controlla har ökat övervakningen. Uppmana era besökare att parkera på gästparkeringen!

Hissar, problem med återkommande stopp har minskat efter att Kone förbättrad service och underhåll. Årlig inspektion av Kiwa har precis utförts, 18A med en mindre anmärkning som Kone har 30 dagar på sig att åtgärda, 18B utan anmärkning. Vi fortsätter att bevaka.  

Konkurrensutsättning av förvaltningsavtal, vi går nu vidare med Förvaltaravtalet där vi tittar på ett annat upplägg samt det Tekniska Förvaltaravtalet för yttre och inre skötsel (fastighetsskötsel inklusive snöröjning). Båda avtalen är nu uppsagda.

Effektiviseringar, tvättmaskiner har bytts ut och kopplats in till varmvatten, torkskåp har bytts ut mot skåp med värmepump, succesivt utbyte av belysning till LED pågår och den sista gamla tvättmaskinen kommer att bytas ut i år.

Solceller, efter att taket renoverats tar vi nu upp projekteringen av solceller på taket igen.

Frånluftsvärmepump, den utredning som gjordes tidigare var inte så lovande, men vi undersöker vidare. Utan värmepump försvinner cirka en tredjedel av all värme ut med ventilationen!

Balkonginglasning, efter tidigare stämmobeslut om möjlighet till inglasning av balkonger, håller vi på att ta fram ett förslag som ger medlemmarna denna möjlighet.

Elpris, våra förmånliga elavtal går ut så vi tittar på vilka alternativ vi har.

Lån, två av våra lån går ut i höst och skall omförhandlas.

Fler laddstolpar, offert har begärts in och bidrag har sökts för ytterligare 7 platser i anslutning till de befintliga.

Sopning av grus, det har spridits mycket grus i år, en grovsopning har utförts, den ”riktiga” upptagning beräknas göras inom 1-3 veckor beroende på väder.

Entrépartier, det är dags för utbyte, vi har haft en första kontakt med leverantörer för att få in synpunkter, idéer och förslag.

Årlig inspektion av fjärrvärme undercentralen har utförts.

Kungälvs Energi kommer att byta förenings elmätare, innebär ett kortare elavbrott på någon timma, information kommer att anslås.

Kungälvs kommun har kontaktats angående den mängd vatten som leds ner från skogen mot Violens gavel pga dränering vid en gångstig.

11-Kaffe, andra onsdagen varje månad, har vi nu haft tre gånger med ca femton deltagare varje gång. Trevligt att bara träffas och utbyta erfarenheter, men det kommer också upp idéer och förslag på vad vi kan förbättra i föreningen, gemensamma utrymmen, mm.

Översyn av gemensamma utrymmen, den önskelista som börjar framträda allt tydligare när vi diskuterar förbättringar är: 1) en övernattningslägenhet med badrum, kök och sovalkov (sammanslagning med kontoret intill), 2) samlingslokal (storlek cykelförråd), 3) lokal där man kan fixa med växter och blommor (i soprum 18B), 4) gym, bastu och dusch (i pannrummet).

Upprustning av uteplatser, vi har bord och stolar på ett flertal platser, men av olika anledningar är användningen av dem väldigt begränsad. Vad kan vi göra? Skall vi bara ha betong, asfalt, och gräsmatta eller göra något som är mer välkomnande och som används? Förslag är välkomna!

Sommarmöblerna är utplacerade, vi kommer också att placera ut två små bord och stolar utefter väggen på framsidan.

Färg, som har slipats bort vid utgång på baksidan kommer att målas om till sommaren, samtidigt så kommer torkrum att bättras på där elutrustning tagits bort.

 

Styrelsen