Styrelsens informerar

18 oktober 2018

Information om kommande underhållsarbeten:

·         VVC o fjärrvärme, Under hösten så kommer underhållsarbete ske på Varm Vatten Cirkulation (VVC) där vi kommer byta till ny cirkulationspump samt att byta rördimension i närheten av undercentralen. I samband med detta så kommer även cirkulationspumpar samt styrning av undercentralen för fjärrvärmen att bytas. Underhållsarbetet innebär att varmvatten, värme och tidvis vatten kommer vara avstängt i perioder dagtid. Slutförhandling med leverantör pågår och mer info kommer när exakt tidpunkt för arbetet är bestämt.

·         Radon, En ny mätning av Radonhalten kommer att ske med beräknad start i Oktober/November. Syftet med mätning är att få fram ett årsmedelvärde enligt gällande regelverk. Mätningen sker genom att mätdosor placeras ut i ett antal utvalda lägenheter per våningsplan för att få fram ett årsmedelvärde. Berörda innehavare kommer att kontaktas inför utplacering av dosorna.

·         Korridorsprojektet, då underhållsarbetet av VVC kommer innebära arbete i pannrum och källarkorridor med borrning för nytt rör med grövre dimension så har styrelsen beslutat att den åtgärden bör göras förre renovering av källaren.

·         Balkonger/inglasning, Tidigare besiktning av RISE (fd. SP) av ett fåtal utvalda balkongplattor visar på ett behov av att besiktiga ytterligare balkongplattor för att få bättre uppfattning om statusen. Projektet kommer att projektledas från HSB.

Laddplats för elbil eller ladd hybrid.

·         Laddplats för elbil, med enkätsvaret som grund så har styrelsen uppdragit åt

HSB Göteborg att för förening ansöka om bidrag oss staten via klimatklivet under nuvarande ansökningsperiod, september månad. Beräknad handläggningstid från Naturvårdsverket är sedan ca 6 månader. Med Naturvårdsverket beslut som grund kan sedan upphandling av ladd stationerna ske.

Innan beställning kan läggas på byggnation av dom så krävs också ett stämmobeslut då det är en nivåhöjande åtgärd. Detta gör att total projekttid kommer att vara runt ett år, detta då förutsatt att vi får positivt beslut om bidrag inom uppskattad tid samt att stämman godkänner förslaget.

Övrig Information

·         Portbrickor till portsystemet, Hantering av brickorna har på samma sätt som nycklar övertagits av HSB Kungälv. Om extra bricka önskas eller ny som ersättning för borttappad bricka så debiteras innehavaren en kostnad på 150:- per bricka. Trasig bricka som ej har skadats av fysisk åverkan ersätter förening.

Extra nycklar debiteras med 300:- per nyckel.

Kontaktperson på HSB Kungälv är Tina Jägerholt.

Vid beställning av nya brickor eller spärrning av förlorad bricka kontakta

 Tina Jägerholt HSB Kungälv på tel 010-442 21 74  eller  e-post tina.jagerholt@hsb.se

 

·         Inre fond, Utbetalning från inre fond hanteras av Gustav Sandholt (18B), lämna ifylld blankett och underlag till Gustav som attesterar och lämnar vidare till HSB Kungälv för utbetalning. Tänk på att ha kvar kopior på kvittenserna då dom inte återlämnas.

·         Grovsopor, En container för kommer att ställas fram under ett antal dagar i höst, exakt datum meddelas närmare inpå.

·         Cyklar, I samband med att containern ställs fram så kommer dom kvarvarande cyklarna som ingen kändes vid under förra årets höststädning att gå till skroten, så saknar ni Er cykel så kontakta Åke Nyvall.

·         Handdukstorkar, dom ingår som en del i VVC systemet detta innebär att värmen inte helt skall gå att stänga av på dom för att säkerställa att cirkulation av varmvattnet hela tiden sker. Om ni har kalla handdukstorkar eller ojämn värme var vänlig och fel anmäl det till HSB för närmare undersökning.

 

Avdelning uppmaning till bättring!!

·         Bommen in till innergården skall stängas efter passage, sker inte det i en större utsträckning än nu så ser sig styrelsen tyvärr tvungen att återmontera låset. Ett föremål kommer att placeras i linje med bommen så att nuvarande rundning av den som sker hejdas.

·         Matavfall, Det är inte tillåtet att slänga avfall i plastpåsar i matavfallet! Detta kan innebära höga extrakostnader för förening.

·         Parkeringsförbud gäller på bägge gårdsplanerna. Vid lastning under kortare tid så skall tillfart ske i låg hastighet!

·         Ytterdörrarna, Föreningen har investerat i ett portsystem för att motverka att obehöriga lätt tar sig in i huset. För att det skall fungera som tänkt så skall inte ytterdörren lämnas i uppställt läge utan tillsyn. Detta har tyvärr sket ett antal gånger på sista tiden.