Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Lediga lägenheter i HSB Göteborg

Alla som vill hyra lägenheter i HSB Göteborg kan göra det direkt här på hsb.se!

På torsdagar publiceras alla våra lediga hyresbostäder i Göteborg här. Dessa går att söka från och med publiceringsdagen fram till nästkommande måndag. Välj den ort du söker lägenhet i för att hitta till våra lediga lägenheter. Här kan du läsa om hur du gör för att hyra lägenhet i HSB Göteborg.

Du får tacka nej till högst fem erbjudanden under en sexmånadersperiod. Tackar du nej fem gånger blir du spärrad från att söka fler lägenheter under nästkommande sex månader. Blir du erbjuden en lägenhet och inte svarar likställs detta med att du svarar nej.

Vilka får våra lediga lägenheter?

Chans till förtur till samtliga lägenheter har HSBs bosparande medlemmar. Är du mellan 18 och 29 år har du ytterligare chans till förtur till våra ettor och tvåor. Finns det inga intresserade bosparande medlemmar går turen till HSBs medlemmar. Först därefter går turen till allmänheten. I huvudmenyn, under rubriken "Medlem" hittar du information om hur du ansöker om medlemskap i HSB Göteborg.

Lägenheterna fördelas efter hur många bosparpoäng respektive sökande har eller, om inga sökande bosparare finns, efter respektive sökandes medlemstid i HSB. Hur många bosparpoäng som krävs beror på hur många bosparpoäng de sökande har. Detta kan variera kraftigt från fastighet till fastighet.

HSB Göteborg har ingen bostadskö. Lediga lägenheter söks på vår hemsida och fördelas enligt ovan. Våra lediga lägenheter finns även på vår facebook-sida.

Om du är medlem i en annan HSB-förening och får en hyreslägenhet hos HSB Göteborg behöver du flytta över ditt medlemskap till HSB Göteborg innan avtal tecknas. Blankett för byte av förening för bosparande medlemmar hittas på hsb.se/goteborg/bospar/blanketter

Du kan bara tilldelas en lägenhet per medlemskap/bosparande. När du har tilldelats en lägenhet är de bosparpoäng du hade vid uthyrningstillfället förbrukade. Du kan givetvis fortsätta ditt sparande för att få nya bosparpoäng. Om du har tilldelats en lägenhet förlorar du inte dina poäng vad gäller nyproducerade bostadsrätter, såvida du inte avslutar ditt bosparande och tar ut dina pengar.

Bosparare till och med 29 år har chans till förtur till enrumslägenheter och tvårumslägenheter. Erbjudandet gäller endast dig som bosparare och kan ej överlåtas.

Mer information för befintliga och blivande hyresgäster hittar du under Våra hyresrätter.

Information in English

Click here to read the information in English.