Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Utvecklingsplan till bostadsrättsföreningar från HSB

03 april 2013 Med HSB Utvecklingsplan får er bostadsrättsförening en strategisk plan för underhållsbehov på kort och lång sikt. För oavsett om man är en gammal eller ny förening är det viktigt att ha stenkoll på planerad fastighetsservice och smarta värdeskapande investeringar. HSB erbjuder stöd i viktiga frågor som gäller ombyggnationer, förbättringar och fastighetsskötsel.

Fastighetsskötsel

Vår Utvecklingsplan är en breddning och fördjupning av Underhållsplanen och bygger på en noggrann undersökning av hela fastigheten. Vi letar efter svagheter på viktiga områden så som våtutrymmen, elinstallationer, balkonger, ventilation och energiåtgång. Även om en lägenhet ser exemplarisk ut kan en fuktmätning visa fukt i material och krav på badrumsrenovering. HSBs breda förstudie ger vi en utmärkt bild av status, behov och kostnader. På så sätt minimerar vi risken för oförutsedda underhåll som exempelvis sanering av mögel, stambyte eller puts av fasad.

Inventering för investeringar och analys

Det slutgiltiga dokumentet efter inventering och analys är ett faktaspäckat verktyg för hur styrelsen ska beräkna sina framtida investeringskostnader. HSB rekommenderar åtgärder och ger en preliminär kostnadsberäkning för förbättringarna. Prioriteringar och en eventuell tidsplan görs i samråd med föreningen för att skapa bästa möjliga förutsättningar att hålla avgifterna på en normal och rimlig nivå.

Utvecklingsplanen passar alla typer av bostadsrättsföreningar

HSB Utvecklingsplan hjälper föreningen att ta kontroll över situationen och redogör över vad som kan och behöver åtgärdas med föreningens fastigheter. Planen är också ett redskap för den styrelse som vill undersöka möjligheten att bygga om en lokal, göra lägenheter på vinden eller investera i sparåtgärder på teknikområdet.

Trängt underhållsläge, behövlig fastighetsutveckling eller bara proaktivt agerande? Utvecklingsplanen passar alla behov.

Ladda ner
Produktblad på Utvecklingsplan i pdf.
Information om S, M och L förvaltningsutbud i pdf.